Προγραμματισμένη πολυδύναμη παρέμβαση: Η περίπτωση του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα»

Προγραμματισμένη πολυδύναμη παρέμβαση: Η περίπτωση του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα»

Προγραμματισμένη πολυδύναμη παρέμβαση: Η περίπτωση του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 111 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Μαντικός*
Σμήναρχος ε.α., MSc

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, κατέθεσα ως μέλος της, εισήγηση για τη δημιουργία σχεδίου Προγραμματισμένων Πολυδύναμων Παρεμβάσεων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για τέτοιου είδους δράσεις.

Και αυτό γιατί για μεγάλης έκτασης χώρους, απαιτούνται ειδικά μηχανήματα με κατάλληλους χειριστές, φορτηγά, ειδικός εξοπλισμός και μεγάλος αριθμός ατόμων, είτε οργανωμένων σε ομάδες (εθελοντικές, επαγγελματικές, αθλητικές κ.λπ.), είτε μεμονωμένων πολιτών που παρουσιάζονται αυτοβούλως, για την υποστήριξη της όποιας δράσης.

Επιπλέον δε, απαιτείται η συνεργασία διαφορετικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού καθώς και μεγάλου αριθμού διευθύνσεων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πριν την ψήφιση της εισήγησης και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, υπήρξαν φωνές που -δικαιολογημένα για κάποιες περιπτώσεις- αμφισβήτησαν τη δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης για διάφορους λόγους. Ωστόσο ψηφίστηκε ομόφωνα και ευχαριστώ και πάλι δημόσια τα μέλη του Συμβουλίου για την υποστήριξή του.

Μια τέτοια δράση υλοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2019, στο χώρο του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα». Η συμμετοχή, σύμφωνα με τον διοργανωτή, ήταν ιδιαίτερα υψηλή σε ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα 200 και πλέον άτομα, ενώ έγινε χρήση ειδικών μηχανημάτων και οχημάτων (από φορείς και εταιρείες), όπως αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Περαιτέρω, στο δελτίο Τύπου καταγράφεται μια πλειάδα διευθύνσεων του Δήμου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Συλλόγων και εταιρειών.

Η δράση αυτή είναι ένα παράδειγμα καλής πρακτικής και απόδειξη ότι η βούληση είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει αλλά ταυτόχρονα είναι και αυτή που μπορεί να θέσει εμπόδια. Δηλαδή, για κάθε λύση να βρίσκει ένα τουλάχιστον πρόβλημα.

Ωστόσο, επειδή τέτοιες δράσεις είναι αναγκαίες, πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα και να προβούν στη δημιουργία σχεδίου Προγραμματισμένων Πολυδύναμων Παρεμβάσεων, δίνοντας ξανά τη λάμψη που αξίζει στη Ρόδο μας.

(*) Παράλληλες ιδιότητες του ιδίου: Σύμβουλος επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Αγαπητός Ξάνθης: Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι για «την κλοπή του μέλλοντος» από την ακτιβίστρια Greta Thunberg

Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη: «Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…»

Σάκης Αρναούτογλου: «Η Φωνή των Δωδεκανήσιων στην Ευρώπη»

Πρωτοπρεσβπυτερις Κυριάκος Μανέττας: Μια χαριτωμένη μοναχική συνοδεία στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου Ραβδούχου στο Άγιον όρος της Μονής Παντοκράτορος

Ελένη Καραγιάννη: Αξιολόγηση και κατάκριση στον δημόσιο βίο

Φίλιππος Ζάχαρης: Οι αγωνιστές των έρημων δρόμων και του βολικού διαδικτύου

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)