Διπλής κατεύθυνσης προτείνει να γίνει η γέφυρα της Κρεμαστής το τοπικό συμβούλιο

Διπλής κατεύθυνσης προτείνει να γίνει η γέφυρα της Κρεμαστής το τοπικό συμβούλιο

Διπλής κατεύθυνσης προτείνει να γίνει η γέφυρα της Κρεμαστής το τοπικό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1381 ΦΟΡΕΣ

Τι αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση

Πραγματοποιήθηκε την 28η Νοεμβρίου 2019, έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρεμαστής, με θέμα «Λήψη απόφασης για το κλείσιμο της Ιρλανδικής διάβασης στη Γέφυρα Ασωμάτων, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Δράκος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Φλεβάρης, κ. Γεώργιος Σμαραγδιός, κ. Δημήτριος Παρμπούνης, κ. Νικόλαος Τσιμέττας, κ. Σταύρος Μάτσης και κα Τσούλλου – Κλαδάκη Αικατερίνη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Παπαοικονόμου και εκπρόσωποι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Κοινότητα, συλλόγων και κατοίκων Κρεμαστής.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο της Ιρλανδικής διάβασης στη Γέφυρα Ασωμάτων μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 25ης Νοεμβρίου 2019, μετά την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία δεν κοινοποιήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο, παρά μόνο ενημερώθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

Να προτείνει:
1) Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών διπλής κατεύθυνσης στη Γέφυρα Ασωμάτων για κατεύθυνση από και προς Ρόδο.
2) Την τοποθέτηση αυτόματου συστήματος αποκλεισμού της γέφυρας στη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Κρεμαστής – Ρόδου, ώστε όταν βρέχει και ανεβαίνει η στάθμη του νερού να κατεβαίνει η μπάρα που θα σταματά την κίνηση των αυτοκινήτων.

3) Την άμεση αποκατάσταση του παραποτάμιου δρόμου.
4)Τη γρήγορη κατασκευή της νέας Γέφυρας (απ’ όσο γνωρίζουμε έχει συνταχθεί μελέτη), για την αποφυγή τέτοιου είδους προβλημάτων.
Να επισκεφθεί αντιπροσωπεία η οποία να αποτελείται από τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολεοδομικού

Σχεδιασμού και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Βασίλειο Παπαοικονόμου και εκπροσώπους επιχειρηματιών, συλλόγων και κατοίκων της Κοινότητάς μας, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου και να καταθέσουν τα αιτήματα και τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι Κρεμαστής, αλλά και οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς του νησιού μας και να τονίσουν ότι η υποβάθμιση της Κρεμαστής συνεχίζεται”.

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής