Σχολεία και Κ.Π.Ε. Μια σχέση με μέλλον;

Σχολεία και Κ.Π.Ε. Μια σχέση με μέλλον;

Σχολεία και Κ.Π.Ε. Μια σχέση με μέλλον;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 108 ΦΟΡΕΣ

Η πρόσφατη εκπαιδευτική δράση του Τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων (Κ.Π.Ε.) Ρόδου με θέμα «Οι θεραπευτικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών & βοτάνων, στο Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας – Περιοχή Βάρη Παραδείσι (σε συνεργασία με Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Ρόδου «Ο Άγιος Ανδρέας» και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου» μας υπενθύμισε για άλλη μια φορά την αξία και προσφορά του Κέντρου στην εκπαίδευση.

Το Κ.Π.Ε, από την επαναλειτουργία του το 2015, με υπεύθυνο τον Κο Συργιάνννη Χ. και με την υποστήριξη συναδέλφων που ορίζονταν στην παιδαγωγική ομάδα, έχει αναπτύξει την περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από ποικίλους τομείς και θεματική που συμπεριλαμβάνει τα βότανα, την ενέργεια, το ποδήλατο, τη φιλαναγνωσία, την κινηματογραφική παιδεία κ.α

Οι εμπειρίες των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε σεμινάρια-επιμορφώσεις είναι πάντα ενδιαφέροντα, δημιουργικά και στηρίζονται στη βιωματική μάθηση.

Είναι γνωστό ότι τη φετινή χρονιά υπάρχει καθυστέρηση στη στελέχωση του κέντρου, το οποίο λειτουργεί μόνο με τον Κο Συριάννη και αναμένονται οι τοποθετήσεις συναδέλφων ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο σε πληρότητα και να μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των σχολείων.

«Ελπίζουμε στη σύντομη αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του Κέντρου, θεωρώντας ότι το Κ.Π.Ε έχει γίνει σημαντικός θεσμός στην περιβαλλοντική παιδεία». σημειώνει σχετικά το Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών.

Διαβάστε ακόμη

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο