Η κακοκαιρία "Διδώ" δείχνει τα... δόντια της και στη Ρόδο

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται από χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές του νομού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξέσπασε στα νησιά μας.

Οι... ουρανοί άνοιξαν πάνω από τη Ρόδο λίγο μετά τις 7:30 το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς .

Χαλαζόπτωση έχει πλήξει μεγάλο μέρος από τα Κοσκινού έως και το Φαληράκι, ενώ προβλήματα υπάρχουν στις κεντρικές οδούς οι οποίες έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια.

Στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Καλιθέας (Ψίνθου- Κολυμπίων), αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού οδηγού αγροτικού αυτοκινήτου, το όχημα του οποίου ακινητοποιήθηκε σε αγροτικό δρόμο κοντά σε χείμαρρο  μέσα στην καταιγίδα.

 

Φανερωμένη, κατολίσθηση στον δρόμο
Φανερωμένη, κατολίσθηση στον δρόμο

 

Επίσης, στην περιοχή Τσαίρι υπάρχει τεράστιος όγκος νερού στον δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διέλευση οχημάτων.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι δρόμοι Ρόδου- Λίνδου απο το ΙΚΑ έως και το Τσαϊρι, Ρόδου- Καλλιθέας απο το 2ο χιλιόμετρο έως και το 4ο, όπου οι δρόμοι είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, καθώς επίσης και ο δρόμος στην περιοχή Ιξιάς όπου δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο περιμένοντας την τροχαία να τους δώσει το πράσινο φως να περάσουν, λόγω του ότι έχει κλείσει ο δρόμος εξαιτίας του ύψους του νερού σε συγκεκριμένα σημεία. 

 

Μάλιστα στην περιοχή Φανερωμένη έχει υπάρξει κατολίσθηση με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τη διέλευση των οδηγών ενώ το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. 

Πολλά προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στην πόλη της Ρόδου, στις περιοχές της Ανάληψης, Ροδινιού,  Αγίου Νικολάου κ.α.

Μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Αγίων Αποστόλων, Ιξιάς, πόλη Ρόδου κ.α.  

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους αυτή την ώρα, όπως δήλωσαν πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ αρμόδιοι της Τροχαίας Ρόδου.