Η κακοκαιρία "Διδώ" δείχνει τα... δόντια της και στη Ρόδο

Η κακοκαιρία "Διδώ" δείχνει τα... δόντια της και στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12161 ΦΟΡΕΣ

Ισχυρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νησί

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται από χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές του νομού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξέσπασε στα νησιά μας.

Οι... ουρανοί άνοιξαν πάνω από τη Ρόδο λίγο μετά τις 7:30 το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς .

Χαλαζόπτωση έχει πλήξει μεγάλο μέρος από τα Κοσκινού έως και το Φαληράκι, ενώ προβλήματα υπάρχουν στις κεντρικές οδούς οι οποίες έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια.

Στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Καλιθέας (Ψίνθου- Κολυμπίων), αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού οδηγού αγροτικού αυτοκινήτου, το όχημα του οποίου ακινητοποιήθηκε σε αγροτικό δρόμο κοντά σε χείμαρρο μέσα στην καταιγίδα.

Φανερωμένη, κατολίσθηση στον δρόμο
Φανερωμένη, κατολίσθηση στον δρόμο

Επίσης, στην περιοχή Τσαίρι υπάρχει τεράστιος όγκος νερού στον δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διέλευση οχημάτων.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι δρόμοι Ρόδου- Λίνδου απο το ΙΚΑ έως και το Τσαϊρι, Ρόδου- Καλλιθέας απο το 2ο χιλιόμετρο έως και το 4ο, όπου οι δρόμοι είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, καθώς επίσης και ο δρόμος στην περιοχή Ιξιάς όπου δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο περιμένοντας την τροχαία να τους δώσει το πράσινο φως να περάσουν, λόγω του ότι έχει κλείσει ο δρόμος εξαιτίας του ύψους του νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Μάλιστα στην περιοχή Φανερωμένη έχει υπάρξει κατολίσθηση με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τη διέλευση των οδηγών ενώ το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Πολλά προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στην πόλη της Ρόδου, στις περιοχές της Ανάληψης, Ροδινιού, Αγίου Νικολάου κ.α.

Μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Αγίων Αποστόλων, Ιξιάς, πόλη Ρόδου κ.α.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους αυτή την ώρα, όπως δήλωσαν πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ αρμόδιοι της Τροχαίας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης οποιασδήποτε χρήσης πυρός

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας

Πού θα τοποθετηθούν τα περίπτερα των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές

Ξεκίνησαν οι μελέτες για τα έργα προσβασιμότητας στη Λίνδο

«Πράσινο φως» για την επένδυση στη Μαρίνα της Ρόδου

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλες της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια!

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»