Άντεξε η Ρόδος και τη νέα δοκιμασία από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας

Άντεξε η Ρόδος και τη νέα δοκιμασία από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας

Άντεξε η Ρόδος και τη νέα δοκιμασία από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 510 ΦΟΡΕΣ

Δημιουργήθηκαν πάντως σοβαρά προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού

Σε αυξημένη ετοιμότητα θα παραμείνουν και σήμερα οι αρμόδιες αρχές του νομού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει ξανά τα νησιά μας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας πάντως, το νησί μας δοκισμάστηκε για ακόμα μια φορά στο ξέσπασμα της κακοκαιρίας και της ισχυρής χαλαζόπτωσης που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, στην περιοχή της Ιξιάς, την πόλη της Ρόδου τα Κοσκινού και τμήμα της περιοχής των Καλυθιών.



Οι καταρρακτώδεις βροχές, μετέτρεψαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ για ακόμα μια φορά τμήματα επί της Ρόδου – Λίνδου και επί της Ρόδου – Καμείρου, έγιναν λίμνες με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δεκάδες οχήματα που εκείνη την ώρα κινούνταν σε αυτές τις περιοχές.
Η κακοκαιρία «Διδώ» δεν βρήκε πάντως απροετοίμαστο το νησί μας. Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκονταν από το βράδυ της Τρίτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου, οι εθελοντές αλλά και όλοι οι κοινοτάρχες στα χωριά μας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα καιρικά αυτά φαινόμενα με τον καλύτερο τρόπο.

Ισχυρή χαλαζόπτωση
Η χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε στην πόλη της Ρόδου λίγο μετά τις 9 το πρωί και έπληξε ένα μεγάλο μέρος έως και τα Κοσκινού, ενώ προβλήματα υπάρχουν στις κεντρικές οδούς οι οποίες είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.
Επίσης, στην περιοχή Τσαΐρι αλλά και στην Ιξιά, συγκεντρώθηκε (όπως κάθε φορά μετά από ισχυρές νεροποντές) τεράστιος όγκος νερού στον δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διέλευση οχημάτων.



Αντίστοιχα προβλήματα παρουσίασαν οι δρόμοι στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου απο το ΙΚΑ έως και το Τσαΐρι, στη Ρόδου- Καλλιθέας απλο το 2ο χιλιόμετρο έως και το 4ο, όπου οι δρόμοι ήταν σχεδόν απροσπέλαστοι, ενώ στην περιοχή της Ιξιάς δεκάδες οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί δεξιά κι αριστερά του δρόμου περιμένοντας την Τροχαία να τους δώσει το «πράσινο φως» να περάσουν.

Στην περιοχή Φανερωμένη σημειώθηκε επίσης κατολίσθηση με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων καθιστώντας έτσι το σημείο και επικίνδυνο.
Πολλά προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν και στην πόλη της Ρόδου, στις περιοχές της Ανάληψης, του Ροδινιού, του Αγίου Νικολάου κ.α.

24 κλήσεις για άντληση υδάτων στην ΠΥΡ
Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, έγιναν επίσης 24 αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Αγίων Αποστόλων, Ιξιάς, πόλη Ρόδου κ.α.
Επίσης έγιναν 10 διασώσεις συμπολιτών μας από 6 οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί (είχαν σβήσει λόγω του ύψους των υδάτων) την ώρα της καταιγίδας, σε διάφορες περιοχές του νησιού μας.
Εξαιτίας διακοπής του ρεύματος που σημειώθηκε επίσης σε κάποιες περιοχές, τέθηκαν και πάλι εκτός λειτουργίας οι σηματοδότες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ σε μία περίπτωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου αναγκάστηκε να παρέμβει για να απεγκλωβίσει συμπολίτισσά μας, μέσα από ανελκυστήρα πολυκατοικίας στην πόλη της Ρόδου.

Σε επιφυλακή και σήμερα για ενδεχόμενο νέο κύμα
Οι αρμόδιες αρχές, θα παραμείνουν σε ύψιστη ετοιμότητα και στη διάρκεια της σημερινής μέρας και νύχτας έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν παρόμοια φαινόμενα.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη