Μια «αγκαλιά» δώρα για τα παιδιά της ογκολογικής μονάδας Παίδων

"Αγκαλιά" με δεκάδες δώρα για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Ελπίδα" ταξιδεύει η συμπολίτισσά μας κ. Κατερίνα Ροδίτη, που για 5η συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να συντονίσει μικρούς και μεγάλους, σχολεία και συλλόγους προκειμένου να συλλεχθούν δώρα!

Για όσους δεν θυμούνται, η κ. Ροδίτη, είναι η μαμά του μικρού Άγγελου Γκιώνη, του μικρού ήρωα της Ρόδου που μαχόταν επί δύο περίπου χρόνια για να κρατηθεί στη ζωή αφού είχε προσβληθεί από καρκίνο. Όταν τελικά η αρρώστια του τον νίκησε, ολόκληρο το νησί της Ρόδου είχε συγκλονιστεί από την απώλειά του, ενώ λίγο καιρό πριν, είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις για να μπορέσει να συνεχιστεί η νοσηλεία του στην κλινική Harley Street Clinic όπου και πραγματοποιούσε θεραπείες.

Έκτοτε, η κ. Ροδίτη, μια ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και δραστήρια συμπολίτισσά μας, δεν σταματάει να μας συγκινεί με τις πρωτοβουλίες της, "χαρίζοντας" χαμόγελα σε μικρά παιδιά.
Τη συγκεκριμένη δράση, την πραγματοποιεί εδώ και πέντε χρόνια, ωστόσο αυτή τη φορά αποφάσισε να πάει να παραδώσει η ίδια τα δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται, μια κίνηση που μέχρι πρότινος αδυνατούσε να πραγματοποιήσει για λόγους που ο καθένας από εμάς μπορεί να αντιληφθεί.

Για τη φετινή δράση είχε ανακοινώσει μέσω της «Ροδιακής» αλλά και μέσω των social media οτι πρόκειται να ανέβει η ίδια προκειμένου να τα παραδώσει και ευαισθητοποιήθηκαν πολλά σχολεία, σύλλογοι και μαθητές που συνέλεξαν όμορφα παιχνίδια για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα.
Η κ. Ροδίτη, αναχωρεί για την Αθήνα και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Ελπίδα" την ερχόμενη Τρίτη, και θέλησε να στείλει μια όμορφη ευχαριστήρια επιστολή για όλους όσοι τη βοήθησαν στο σπουδαίο και ιδιαίτερα συγκινητικό εγχείρημά της.

Στη σχετική επιστολή, αναφέρει:
"Γονείς, μαθητές, σχολεία, σύλλογοι της Ρόδου για 5η συνεχόμενη χρονιά, όλοι μαζί καταφέραμε να στείλουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα αγάπης και ελπίδας στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Ελπίδα”!
Φέτος στέλνουμε την πιο μεγάλη αγκαλιά από τα παιδιά των σχολείων της Ρόδου για τα παιδιά που νοσηλεύονται!
Στις 17 Δεκεμβρίου θα μοιράσουμε μαζί με αγαπημένους γονείς/φίλους συνοδοιπόρους από τα παλιά, τα δωράκια (τα οποία ήδη έχουν σταλεί) στα παιδιά που νοσηλεύονται ή που θα βρίσκονται στα εξωτερικά ιατρεία και των 3 τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Δωράκια επίσης στείλαμε όπως κάθε χρόνο και στην εθελοντική ομάδα Τα χαμόγελα τα χρώματα και το Ουράνιο Τόξο, που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά που νοσηλεύονται, με χειροτεχνίες και πολύ παιχνίδι και στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς η ανταπόκρισή σας ήταν πολύ μεγάλη αλλά και επειδή συγκεντρώθηκαν αρκετά παιχνίδια τα οποία για πολλούς λόγους δεν μπορούν να σταλούν στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Στην όμορφη αυτή προσπάθεια συμμετείχαν και τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους:
√ το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλαβαρδών - Σύλλογος Γονέων Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Καλαβαρδών
√ το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Έμπωνα
√ το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σαλάκου
√ το Δημοτικό Σχολείο Φανών και Νηπιαγωγείο Φανών
√ το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής και Νηπιαγωγείο Σορωνής
√ το Γενικό Λύκειο Σορωνής

√ το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Θεολόγου
√ το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου και Νηπιαγωγειο Παραδεισίου
√ το Γενικό Λύκειο Κρεμαστής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γενικού Λυκείου Κρεμαστής
√ το 14ο Δημοτικο Σχολείο Ρόδου- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αστικής Σχολής
√ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών
√ το φροντιστήριο Plus English LS στις Φάνες
√ τον Κο Στέργο Σαββάκη - το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Η ΠΗΓΗ»
√ την ομάδα Ρόδος - Αγαπώ και Προσφέρω

√ τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΡΟΔΟΥ "Ο ΜΩΡΙΑΣ"
√ τις Μαμάδες στη Ρόδο
√ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβαρδών “Κάμειρος”
√ το Ραδιοφωνικό σταθμό «Λυχνάρι» και
√ τη «Ροδιακή» Εφημερίδα και ιδιαίτερα την Κα Λίζα Τσοπανάκη που βοήθησαν στην προβολή της προσπάθειας αυτής
√ και τέλος να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη μεταφορική ΜΕΤΡΟ Ρόδου που για 5η συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν τη μεταφορά των παιχνιδιών από Ρόδο στην Αθήνα!

Ευχές όλων μας τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Ελπίδα”, να γυρίσουν γρήγορα σπίτι τους νικητές και ο Άγιος Βασίλης να πραγματοποιήσει την ευχή τους.... ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ!
Ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου, όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή, ο καθένας σας με τον δικό του τρόπο ξεχωριστά βοήθησε να στείλουμε την αγάπη μας και να χαρίσουμε έστω ένα χαμόγελο στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Εύχομαι σε όλους σας Καλές Γιορτές!
Ο νέος χρόνος να φέρει στις οικογένειές σας Υγεία, Αγάπη και μόνο Χαμόγελα!
Κατερίνα Ροδίτη".