«Ευνομία»:  Χριστουγεννιάτικες κάρτες στο Καστελόριζο

Το Ινστιτούτο «Ευνομία» αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη στήριξη των ακριτικών μας νησιών και των εκεί ακριτών μας με κάθε δυνατό μέσο, ηθικό, υλικό, νομικό και πολιτικό.

Η πρωτοβουλία αυτή, που είναι και η πρώτη από μια σειρά που σχεδιάζεται και θα ακολουθήσουν εντάσσεται στo πλαίσιo των αγώνων  και δράσεών του Ινστιτούτου για την υποστήριξη όλων των εθνικών  θεμάτων και της έμπρακτης Εθνικής αλληλεγγύης προς τους πλέον εγκαταλελειμμένους, παραμελημένους και πολιτικά αδύναμους κρίκους του Ελληνισμού.

«Η απόφασή αυτή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, εδράζεται στις αξίες μας ότι η έμπρακτη εθνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι καθήκον και υπεράνω των ωφελιμιστικών κριτηρίων της τρέχουσας πολιτικής περί ελάχιστου αριθμού ψήφων και μηδενικής πολιτικής βαρύτητας. Γιατί για εμάς ο κάθε Έλληνας είναι η Ελλάδα όλη».

Στο πλαίσιο αυτά και με βάση τις τρέχουσες κρίσιμες εξελίξεις στα εθνικά μας ζητήματα, η «Ευνομία» θέτει ως αιχμή της πρωτοβουλίας της το πλέον ακριτικό μας Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται στο μάτι ενός τεράστιου διεθνούς γεωπολιτικού κυκλώνα, καθορίζει καταλυτικά, λόγω της θέση του, το μέλλον του Ελληνισμού, και απειλείται άμεσα από την Τουρκική αρπακτικότητα.

Έτσι ως πρώτο συμβολικό βήμα η «Ευνομία» υιοθετεί την παλαιότερη αλλά πάντα εθνικά χρήσιμη πρόταση του καθηγητού κ. Θεόδωρου Καρυώτη για τη μαζική αποστολή ευχετήριων Χριστουγεννιάτικων καρτών προς στο Δημαρχείο ή στο Δημοτικό σχολείο του νησιού, πρόταση που ο καθηγητής τεκμηριώνει με σχετικό του κείμενο.

Η «Ευνομία» διευρύνει τους παραλήπτες συμπεριλαμβάνοντας και την στρατιωτική μονάδα που υπερασπίζεται το νησί και φυλά Θερμοπύλες. Ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες αλλά και κρίσιμες μέρες που ζούμε είναι καθήκον όλων των Ελλήνων να δείξουμε ότι έστω και νοερά στεκόμαστε όρθιοι και δίπλα σε αυτούς τους λίγους γενναίους προμάχους του Ελληνισμού.

Η πρωτοβουλία είναι  μία πρώτη και συμβολική. Το επόμενο διάστημα η “ΕΥΝΟΜΙΑ” θα ανακοινώνει σταδιακά και άλλες συγκεκριμένες δράσεις της που ήδη μελετά και οργανώνει.

Οι διευθύνσεις για την αποστολή των χριστουγιεννιάτικων καρτών είναι:
Στρατόπεδο ΔΑΝ Μεγίστης
Στρατός – Μεγίστη (ή Καστελόριζο)
851 11 Μεγίστη (ή Καστελόριζο), Μεγίστη Δωδεκανήσου
Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
Μεγίστη,
85111 Καστελόριζο
Δημαρχείο
Μεγίστη,
85111 Καστελόριζο