Το VAR τσάκισε το ποδόσφαιρο, χάθηκε η μαγεία της ιστορίας…

Το VAR τσάκισε το ποδόσφαιρο, χάθηκε η μαγεία της ιστορίας…

Το VAR τσάκισε το ποδόσφαιρο, χάθηκε η μαγεία της ιστορίας…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Η δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ για το VAR μετά τον αγώνα με τη Γουότφορντ έκανε το γύρο του κόσμου, αν και δεν ήταν κάτι το σημαντικό, απλώς είναι το όνομα του Γερμανού τεχνικού που της δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα, ο τεχνικός της Λίβερπουλ ρωτήθηκε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ της ομάδας του όπως άλλοτε και ανέφερε πως περιμένει να διαπιστώσει αν τελικά μετράνε για να προβεί σ’ αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και κάτι μήνες, ακόμα και στην Ελλάδα, η ποδοσφαιρική μας ζωή έχει αλλάξει. Είναι κάτι παραδεκτό απ’ όλους, ακόμα και από το φίλαθλο κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που φώναξαν πολλοί στην κερκίδα και στο τέλος το… μετάνιωσαν όταν είδαν το διαιτητή ν’ ακυρώνει το γκολ της ομάδας τους.

Οι αντιδράσεις ποικίλλουν ανά τον κόσμο, όμως το σίγουρο είναι ένα: ότι το ποδόσφαιρο έπαψε να είναι το ίδιο, τουλάχιστον έτσι όπως το συνηθίσαμε από …καταβολής κόσμου.

Με το VAR αλλάζει η ροή των πραγμάτων και οι ιστορίες, οι θρύλοι πάνω στο ποδόσφαιρο θα έχουν διαφορετική μορφή. Δεν θ’ αφορούν το λάθος ενός διαιτητή που στέρησε από μια ομάδα τη νίκη ή ακόμα κι έναν διεθνή ή εγχώριο τίτλο.

Θα πάψουν πια να βγαίνουν ντοκιμαντέρ με τις βουτιές εκείνων που ξεγέλασαν τον διαιτητή και πήραν πέναλτι, ενώ οι διαιτητές-προσκεκλημένοι των τηλεοπτικών εκπομπών μπορεί να χάσουν και τη δουλειά τους. Είναι συνδικαλιστικό πια το θέμα, μη νομίζετε…

Το VAR έφερε απρόσμενα τη ημέρα αλλαγής δεδομένων στο μεγαλύτερο παιχνίδι (όχι άθλημα), τη μεγαλύτερη μπίζνα στον κόσμο. Μια συμβουλή μόνο αν μ’ εμπιστεύεστε:

Προς το παρόν ελέγξτε τ’ αντανακλαστικά σας και να ‘στε λίγο φειδωλοί στους πανηγυρισμούς, δεν ξέρετε τι γίνεται… Θα σας κάνω όμως και λίγο ν’ αναθαρρήσετε, γιατί μπορούμε να βρούμε παρηγοριά ακόμα στο τοπικό όπου όλα είναι πρωτόγονα, όλα μα όλα, γιατί ο συνθετικός τάπητας χρωμάτισε μόνο και δεν επηρέασε καθόλου τις συνήθειές μας.

Δεν το βλέπετε παντού;

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα

Βόλεϊ μόνο στις Παγκορασίδες…

Μετάλλια για τον τενίστα Βασίλειο Λυκουρέση στο Πανελλήνιο της Λάρισας!

Σύνδεσμος Προπονητών: Παραμένει πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου