Με τον υπουργό Τουρισμού συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ξενοδόχων και γενικότερα το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν προχτές στην Αθήνα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) Μανώλης Μαρκόπουλος.

Μάλιστα αξίζει να αναδειχτεί η απόφαση που πάρθηκε σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, που θα αφορά την αξιοποίηση των μνημείων του νησιού με την παράλληλη αναβάθμιση των όσων υπάρχουν και λειτουργούν σήμερα. Επίσης σημαντική εξέλιξη αποτελεί και το γεγονός ότι θα υποδειχτούν από την Ένωση Ξενοδόχων μνημεία τα οποία σήμερα είναι μεν κλειστά αλλά θα μπορούσαν να ανοίξουν για τους επισκέπτες μας και να αποφέρουν πολλά οφέλη στον τόπο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες από την ΕΞΡ αναφέρονται τα εξής: «Με επιτυχία στέφτηκε η συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υπουργό Τουρισμού Κο Χάρη Θεοχάρη,ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος, συζητώντας για ζητήματα που αφορούν τον ροδιακό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ αρχικά ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία των προ-κρατήσεων, της ερχόμενης σεζόν.

Στη συνάντηση τέθηκε το πρόβλημα σχετικά με την φορολογική αντιμετώπιση της ζημιάς των Ξενοδοχείων από τα ανείσπραχτα τιμολόγια του ThomasCook, η σχετική ΠΟΛ που το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να εκδώσει καθώς και η δυνατότητα για μείωση του ορίου του ποσοστού τζίρου (25%), ώστε περισσότερα ξενοδοχεία να τύχουν των υφιστάμενων μέτρων.

Δεύτερο θέμα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα ανάπτυξης πλαισίου συνεργασίας που θα συνδυάζει ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων των Ξενοδοχειακών μονάδων, με παράλληλη μείωση του κόστους ενέργειας (Τουριστικό ρεύμα κα.)

Τέλος, αποφασίστηκε, το Υπουργείο Τουρισμού με την ΕΞΡ, να συνεργαστούν στενότερα, ώστε να υποδείξουν στο Υπουργείο Πολιτισμού σε ποια μνημεία-αξιοθέατα είναι απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε η εμπειρία του επισκέπτη να αναβαθμιστεί, αλλά και ποια άλλα μνημεία του νησιού που παραμένουν κλειστά θα ήταν ωφέλιμο και για τον προορισμό και για την πολιτεία να γίνουν επισκέψιμα».