Μέχρι τον εισαγγελέα θα φτάσει ο πρόεδρος των ταξιτζήδων της Ρόδου

Αποφασισμένος να διερευνήσει σε βάθος το θέμα με το κλείσιμο της Ακρόπολης της Λίνδου παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου Θεοδόσης Καστανίδης, ο οποίος όπως δήλωσε χθες στη «Ροδιακή» θα φτάσει μέχρι τον εισαγγελέα.

Ο κ. Καστανίδης δήλωσε αγανακτισμένος για ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα στη Λίνδο, τονίζοντας ότι αποτελεί ντροπή και έγκλημα για το νησί και ειδικά για τον κλάδο των ταξί, να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις με τις τεράστιες επιπτώσεις που αυτές επιφέρουν.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου που σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα με μέλη της διοίκησης για κλαδικά θέματα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα προχωρήσει ακόμα και σε μηνύσεις αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν υπαίτιοι.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες οδηγοί ταξί μετέφεραν εκείνη τη μέρα στη Λίνδο αρκετούς τουρίστες που είχαν έρθει στη Ρόδο με το κρουαζιερόπλοιο Opera προκειμένου να επισκεφτούν την Ακρόπολη και τον αρχαιολογικό χώρο, όμως προς μεγάλη τους απογοήτευση τον βρήκαν… κλειστό.

Μάλιστα η οργή και η αγανάκτησή τους έγιναν ακόμα μεγαλύτερες όταν έμαθαν ότι νωρίτερα είχε επιτραπεί η είσοδος στην Ακρόπολη άλλων τουριστών από το ίδιο κρουαζιερόπλοιο που είχαν φτάσει εκεί με πούλμαν!

Ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού με σκοπό την τόνωση της οικονομίας του τόπου και από την άλλη όταν μας παρουσιάζονται τέτοιες ευκαιρίες να …τις πετάμε και να συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο.

Το γεγονός αυτό, όπως είπε, τον εξόργισε και μάλιστα επικοινώνησε και με τον πρόεδρο των πρακτόρων εκείνη τη μέρα τον οποίο και ενημέρωσε. «Είναι απαράδεκτο για τον τόπο μας να συμπεριφερόμαστε έτσι στους επισκέπτες τους οποίους ειδικά τέτοια εποχή έχουμε ανάγκη» είπε και έφερε το παράδειγμα ενός πελάτη του ο οποίος ήρθε από το Μεξικό, πλήρωσε 6.000 ευρώ για να έρθει να δει τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου και δεν τον είδε γιατί ήταν κλειστός, όπως είπε.

Μάλιστα για να απαλύνει την κακή εντύπωση που του δημιουργήθηκε τον πήγε σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, τον κέρασε καφέ, του αγόρασε πορτοκάλια και όταν τον έφερε πίσω στο καράβι του, του πήρε τα μισά χρήματα για τη διαδρομή, κάτι που έκαναν και άλλοι συνάδελφοί του γιατί αγαπούν τον τόπο τους, όπως είπε. 

Μετά τα όσα συνέβησαν ήταν επόμενο να προκληθούν έντονες αντιδράσεις στον κλάδο, και για το λόγο αυτό η διοίκηση θα διερευνήσει την υπόθεση, υπό το φόβο μην τυχόν και σημειωθεί το ίδιο και τον επόμενο μήνα καθώς αναμένονται τρία ακόμα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο.