Τις 900 έφθασαν οι οικογένειες που στηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο

Τις 900 έφθασαν οι οικογένειες που στηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο

Τις 900 έφθασαν οι οικογένειες που στηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 753 ΦΟΡΕΣ

Συστάσεις στα ξενοδοχεία για την ποιότητα του νερού και τον κλιματισμό

Τις 900 έφθασαν οι οικογένειες που στηρίζονται στην περιοχή μας από το κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των οικογενειών από το βόρειο συγκρότημα ξεπερνά τις 300.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Θωμάς Σωτρίλλης, πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό, που δυστυχώς συνεχώς αυξάνεται, γεγονός που αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει φτώχεια και ανέχεια στην περιοχή μας.

Μάλιστα τη Δευτέρα ο κ. Σωτρίλλης θα καταθέσει στην περιφέρεια και τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ενώ τόνισε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο στέκεται αρωγός σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Αναφερόμενος αναλυτικά στο έργο που επιτελείται, ο κ. Σωτρίλλης δήλωσε τα εξής: «Το κοινωνικό παντοπωλείο όπως λειτουργεί σήμερα δεν είναι αποκλειστικά έργο δικό μου, έχουν δουλέψει γι’ αυτό και αρκετοί πριν από εμένα, εγώ το προχώρησα και σήμερα έχει έναν μόνιμο συνεργάτη, καθώς μέχρι πρότινος λειτουργούσε κυρίως με εθελοντές. Είναι μία μικρή επιτυχία, καθώς το κοινωνικό παντοπωλείο για να λειτουργήσει χρειάζεται χέρια καθώς μέχρι τώρα είχε βοήθεια και από εθελοντές εκτός από τους υπαλλήλους της περιφέρειας.

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί και ο απολογισμός για το κοινωνικό παντοπωλείο. Δυστυχώς δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί έχει αυξηθεί ο αριθμός των οικογενειών που έχουν ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο. Είναι κάτι που με λυπεί. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη δεν έχουμε πάει στο στάδιο της ανάκαμψης. Υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη στον κόσμο να δώσουμε βοήθεια. Ευτυχώς η περιφέρεια έρχεται αρωγός σε αυτά τα προβλήματα.

Για τα Δωδεκάνησα έχουμε φτάσει τις 900 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένης της Σύμης, της Χάλκης, της Τήλου και της Ρόδου. η Κάλυμνος και το βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου είναι άλλες 300. Όμως το ακριβές νούμερο δεν μπορούμε να το πούμε καθώς υπογράφουμε συνεχώς βεβαιώσεις για όσους ενταχθούν αλλά και για όσους πρέπει να απενταχθούν λόγω εισοδηματικών κριτηρίων» .

Θέματα υγείας
Ο κ. Σωτρίλλης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του και ειδικότερα σε αυτά που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας, κάνοντας γνωστό ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση και με το νέο διοικητή του νοσοκομείου.
Μιλώντας αναλυτικά για τις δράσεις του τομέα του είπε τα εξής: «Ζητάμε από τη 2η ΥΠΕ να μας απαντήσει τι θα γίνει με το νοσοκομείο της Καρπάθου, δηλαδή αν έχει προχωρήσει ο οργανισμός της λειτουργίας του. Και επίσης ζητάμε να μάθουμε αν για τα ιατρεία της Ολύμπου Καρπάθου και της Αντιμάχειας Κω, υπάρχει η σκέψη να λειτουργήσουν. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε απαντήσεις.

Επίσης οι υπηρεσίες μας αδειοδοτούν και τα φαρμακεία ακόμα και των νοσοκομείων, και είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν τη λειτουργία τους. Έτσι λοιπόν από την πρώην διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχουμε πάρει απάντηση που να αφορά τα ογκολογικά φάρμακα αν είναι σε επάρκεια και αν η λειτουργία της ογκολογικής κλινικής γίνεται ομαλά».

Οι έλεγχοι στο νερό
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα των ελέγχων του νερού σε όλο το νησί λέγοντας:
«Από μία συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλύτερη συνεργασία γιατί μέχρι τώρα τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που κάνουμε στο νερό αναρτώνται στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”. Δυστυχώς από τη ΔΕΥΑΡ στην προηγούμενη διοίκηση δεν είχαμε καμία αντίστοιχη ενημέρωση για τις δειγματοληψίες που κάνει. Αυτό μάλιστα ήταν και ένα σημείο διαμάχης.

Εμείς ελέγχουμε όλα τα νερά και παίρνουμε δείγματα και μέσα από το νοσοκομείο και πολλές φορές έχουμε εγκαλέσει την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου για την τακτοποίηση των διαφόρων αιτίων που ευθύνονται για το ότι το νερό δεν είναι το πλέον υγιεινό νερό που πρέπει να χορηγείται. Και αυτό ήταν ένα θέμα αιχμής επίσης με την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου».

Συστάσεις σε ξενοδοχεία
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας έκανε αναφορά και στις συστάσεις που έγιναν σε ξενοδοχεία του νησιού μας σε ό,τι αφορά την ποιότητα του νερού και τη λειτουργία του κλιματισμού τους, τονίζοντας την αυστηρότητα των νόμων.

«Επίσης έχουμε στείλει μηνύματα σε πολλά ξενοδοχεία για το θέμα λειτουργίας του κλιματιστικού συστήματός τους. Φτάσαμε στο σημείο να κλείσουμε προσωρινά δύο ξενοδοχεία, (που τελικά έκλεισαν από μόνα τους λόγω λήξης της σεζόν) αλλά δεν θα δώσουμε άδεια φέτος αν δεν τακτοποιηθούν αυτά που έχουμε ζητήσει ώστε να λειτουργήσουν.
Τα ξένα πρακτορεία μάλιστα ζητούν να υπάρχει υγειονομικός έλεγχος όσον αφορά τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και την ποιότητα του νερού.

Επανένταξη ατόμων και κίνητρα γιατρών
Τέλος, αναφορά έκανε ο κ. Σωτρίλλης και στη στήριξη ατόμων για την επανένταξή τους στην κοινωνία καθώς επίσης και στην παροχή οικονομικών κινήτρων από την περιφέρεια σε όσους γιατρούς υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές, δηλώνοντας τα εξής: «Ένα ακόμα στοιχείο που θα ήθελα να καταθέσω είναι ότι εξακολουθούμε να δίνουμε το bonus στους γιατρούς στα άγονα ιατρεία της περιφέρειας αλλά και σε γιατρούς που υπηρετούν σε θέσεις-κλειδιά στα νοσοκομεία που είναι με σύμβαση.

Είναι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που χρειάζονται και επειδή υπάρχει η δυστοκία από πλευράς υπουργείου να προκαλέσει την προκήρυξη και την πλήρωση των θέσεων το κάνει η περιφέρεια.
Είναι περίπου 65 άτομα. Μάλιστα σήμερα στάλθηκε έγγραφο στη 2η ΥΠΕ να μας απαντήσει αν υπάρχουν προκηρυγμένες θέσεις γιατρών στα άγονα και ακριτικά ιατρεία της περιφέρειας».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στην περιφέρεια ο απολογισμός για τους υγειονομικούς έλεγχους που έγιναν από τις υπηρεσίες της περιφέρειας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ιατρεία, σε σχολικά κυλικεία και σε δημόσιους χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, για τους οποίους θα υπάρξει από τον ίδιο αναλυτική ενημέρωση εντός των ημερών.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»