Ρόδος: Πήρε με leasing 4 οχήματα και αρνήθηκε να τα επιστρέψει

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα 56χρονος Κρητικός ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε με leasing τέσσερα οχήματα αξίας 190.000 και αρνήθηκε να τα επιστρέψει.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Δεκέμβριο του 2017 ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά της απόφασης αυτής ο 56χρονος άσκησε έφεση η οποία θα εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 16 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 56χρονος στο τέλος Οκτωβρίου 2009 αρνήθηκε να αποδώσει ένα μεταχειρισμένο διαξονικό φορτηγό και τρία καινούργια τριαξονικά ρυμουλκούμενα συνολικής αξίας 190.000 ευρώ τα οποία περιήλθαν στη κατοχή του με σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Τη σύμβαση αυτή κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των οχημάτων τα οποία αρνήθηκε να αποδώσει ο 56χρονος με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.