Θα μεταστεγαστούν μόνο οι ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ρόδου

Θα μεταστεγαστούν μόνο οι ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ρόδου

Θα μεταστεγαστούν μόνο οι ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2447 ΦΟΡΕΣ

Θα παραμείνουν σε κτήριο επί της Ρόδου-Λίνδου οι υπόλοιπες δομές

Στην ίδια λογική του «δεν αξιοποιούμε περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου» αλλά προχωράμε σε ενοικιάσεις νέων από ιδιώτες, συνεχίζει και ο ΕΦΚΑ της Ρόδου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών ολοκληρώνονται οι διαδικασίες κατακύρωσης του νέου κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Ρόδο!

Το κτήριο αυτό, αναμένεται να βρίσκεται σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από εκείνο που στεγάζει σήμερα τον ΕΦΚΑ της Ρόδου και για τον λόγο αυτό, εκφράζονται πολλά ερωτήματα, κατά πόσο θα διευκολυνθούν οι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του φορέα στο νησί της Ρόδου.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ρόδου, θα παραμείνουν πάντως επί της Ρόδου-Λίνδου (πρόκειται συνολικά για 4 δομές μαζί με τα ενοποιημένα ταμεία) είτε στο κτήριο που σήμερα βρίσκονται, είτε λίγες δεκάδες μέτρα παραπέρα, σε άλλο κτηριακό συγκρότημα, όπου έχουν κατατεθεί σχετικές προσφορές.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση που ταλανίζει επί 30 ολόκληρα χρόνια το νησί της Ρόδου, έχει κοστίσει στους Έλληνες ασφαλισμένους ποσό που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Με αυτά τα χρήματα, θα είχαν δημιουργηθεί στη Ρόδο, όχι ένα, αλλά τρία τουλάχιστον υπερσύγχρονα κτηριακά συγκροτήματα προς όφελος του κράτους (δηλαδή όλων μας) αλλά κυρίως των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Σε ό,τι αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες, που ενδέχεται να μεταταστεγαστούν, είχε προταθεί να μεταφερθούν σε κτήριο που ανήκει σε φορέα του Δημοσίου και το οποίο βρίσκεται κοντά στο νέο Νοσοκομείο μας.

Δυστυχώς, κι αυτή τη φορά, κυριάρχησαν οι λογικές «λεφτά υπάρχουν» και αναμένεται νέα ενοικίαση κτηρίου έναντι 10.000 ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε ακόμη

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου

Μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το Πάσχα

Εις το Πάσχα των ορθοδόξων συμπυκνούται ολόκληρον το μυστήριον και ο υπαρξιακός πλούτος της ευσέβειάς μας

Μητροπολίτης Ρόδου: Ο αναστημένος Χριστός να ειρηνεύσει τις ψυχές μας και τον κόσμο