Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1365 ΦΟΡΕΣ

Το κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρείται ως ιδανική λύση, επισήμανε ο κ. Ηλίας Τσέρκης

Υπέρ της μεταφοράς των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στους Αγίου Αποστόλους και το οποίο είναι κλειστό από το 2017, ενώ είναι νεόκτιστο κτήριο, τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου (ΙΣΡ), ο οποίος έκανε και νέα παρέμβαση αυτές τις μέρες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έπειτα από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη μεταστέγαση των ιατρικών υπηρεσιών.

«Το κτήριο αυτό, αποτελεί ιδανική περίπτωση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων» δήλωσε χθες μιλώντας στο Ραδιοφωνικό σταθμό “Νotos news” ο πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη πίεση από βουλευτές, περιφερειάρχη και δήμαρχο, έτσι ώστε να επιλεγεί η λύση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν και σήμερα να βρίσκεται στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) κ. Αρκουμανέας, στα χέρια του οποίου βρίσκεται η λύση, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στον οργανισμό.
Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύσκεψη με τους τοπικούς παράγοντες και τον κ. Αρκουμανέα, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσέρκης, ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος έχει στείλει υπόμνημα προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, με τις θέσεις του ενώ το συγκεκριμένο κτήριο το έχουν εξετάσει μηχανικοί του Υπουργείου Υγείας πριν μερικούς μήνες όταν είχαν έρθει στη Ρόδο και εκτιμάται να έχουν συμφωνήσει ότι μπορούν να στεγαστούν σε αυτό οι ιατρικές υπηρεσίες εφόσον γίνουν οι αναγκαίες κτηριακές παρεμβάσεις.

Το συγκεκριμένο κτίριο είναι νεόκτιστο, αλλά από το 2017 με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού κου Πολάκη, (στο πλαίσιο γενικής απόφασης για τα κτήρια του ΚΕΕΛΠΝΟ) είχε κλείσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο εσωτερικό του φθορές και βανδαλισμοί που χρήζουν επισκευής. Εμείς θεωρούμε ότι πρώτα πρέπει να αξιοποιούνται τα δημόσια κτήρια επισήμανε ο κος Τσέρκης, κάνοντας γνωστό ότι το κλιμάκιο μηχανικών που έχει έρθει, είχε εξετάσει, τόσο το κτήριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ που βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους όσο επίσης και τον χώρο του παλιού Νοσοκομείου, ο οποίος όμως απερρίφθη επειδή χρειάζονταν εκτεταμένες παρεμβάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει. Με βάση αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Διαβάστε ακόμη

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών