Προφυλακίστηκε ο 36χρονος για τη ληστεία στο μίνι μάρκετ

Προφυλακίστηκε ο 36χρονος  για τη ληστεία στο μίνι μάρκετ

Προφυλακίστηκε ο 36χρονος για τη ληστεία στο μίνι μάρκετ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 511 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο συγκατηγορούμενός του

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 36χρονος δράστης της ληστείας στο μίνι μάρκετ, ενώ ελεύθερος με όρους και εγγυοδοσία, αφέθηκε ο 32χρονος συγκατηγορούμενός του.

Συγκεκριμένα, πρώτος απολογήθηκε χθες συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Κάνδια Πολυχρόνη, ο 36χρονος ο οποίος είναι και ο φυσικός αυτουργός της ληστείας. Ο 36χρονος που έχει ήδη προανακριτικά ομολογήσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει απασχολήσει και παλαιότερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στη συνέχεια ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε ο 32χρονος ο οποίος είναι αυτός που μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του τον 36χρονο και την επόμενη μέρα το πρωί κατήγγειλε την κλοπή του οχήματός του.
Ο 32χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Φώτη Κωστόπουλο αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος είπε πως τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου τον επισκέφθηκε στο σπίτι του ο 29χρονος και του ζήτησε να του δανείσει τη μοτοσικλέτα του.

Ο 32χρονος τότε αρνήθηκε διότι, όπως είπε, «δεν τον είδε πολύ καλά» και έπειτα ο 29χρονος του ζήτησε να πάει μαζί του, όπως και έγινε, οπότε και μετέβησαν στο σπίτι του τελευταίου. Εκεί ο 32χρονος είδε τον 36χρονο να ντύνεται και δίπλα του το όπλο, για το οποίο όταν τον ρώτησε, εκείνος του απάντησε ότι είναι ψεύτικο. Ο 32χρονος στη συνέχει ρώτησε τον 29χρονο τι σημαίνουν όλα αυτά, και εκείνος του απάντησε ότι έχει προβλήματα με τους γονείς του που είναι άρρωστοι και πως κάτι θα έκανε. Ακολούθως του διευκρίνισε ότι «θα έκλεβε». Ο 32χρονος είπε, πως αιφνιδιάστηκε και συμβούλεψε τον 29χρονο να αφήσει τις βλακείες και τότε ο 36χρονος είπε «δεν υπάρχει πρόβλημα θα το κάνω εγώ».

Ο 32χρονος πρόσθεσε στην απολογία του ότι τότε βγήκε έξω να καπνίσει ένα τσιγάρο και καθώς κόντευε στη μηχανή του, ο 29χρονος του ζήτησε να μεταφέρει τον 36χρονο καθώς το δικό του δίκυκλο ήταν μικρού κυβισμού. Πράγματι ο 32χρονος μετέφερε στην περιοχή Μήδεια τον 36χρονο και μαζί με τον 29χρονο κινήθηκαν πεζή και τους έχασε από το οπτικό του πεδίο.
Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψαν και οι δύο τρέχοντας, ο 36χρονος κρατώντας στα χέρια του μία σακούλα και το αεροβόλο όπλο, ανέβηκε στη μηχανή του 32χρονου και του είπε “ξεκίνα”.

Τότε ο οδηγός της μηχανής αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και έντρομος λίγα μέτρα πιο πέρα, σταμάτησε, κατέβηκε από τη μηχανή και είπε στον 36χρονο: «εγώ φεύγω με τα πόδια, εσύ πάρε τη μηχανή και πήγαινε όπου θέλεις». Ο ίδιος πρόσθεσε στην απολογία του πως ο 36χρονος του έδωσε τότε 100 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ τα οποία και πέταξε στις Κάτω Πέτρες όπου και βρέθηκε περπατώντας. Λίγη ώρα αργότερα τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο 29χρονος ο οποίος πήγε και τον συνάντησε. Τότε τον ρώτησε γιατί είναι με τα πόδια και ο 32χρονος του είπε πως ο 36χρονος έφυγε με τη μηχανή του και δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Ο 29χρονος μετέφερε με το δίκυκλό του τον 32χρονο και φεύγοντας του είπε να δηλώσει την κλοπή της μοτοσικλέτας του.

Ο 32χρονος είπε στην ανακρίτρια – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι στη σύγχυση στην οποία βρισκόταν την επόμενη ημέρα έκανε δήλωση κλοπής του οχήματός του.

Ο 32χρονος ζήτησε συγγνώμη για την απερισκεψία του και τη βλακεία που έκανε και τόνισε ότι δεν έχει σχέση με τέτοιες πράξεις συμπεριφοράς, αλλά ούτε και ανάγκη αφού έχει πολύ καλή δουλειά για αυτό και αισθάνεται ντροπή, όμως επεσήμανε για ακόμα μία φορά πως δεν είχε αντιληφθεί όταν ξεκίνησαν από το σπίτι του 29χρονου ότι πήγαιναν για ληστεία. Μόλις ο 32χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι προχθές απολογήθηκε και ο 29χρονος ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισ;hς του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο