Συνεργασία με την Τ. Μοροπούλου είχε ο δήμαρχος Α. Καμπουράκης για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Συνεργασία με την Τ. Μοροπούλου είχε ο δήμαρχος Α. Καμπουράκης για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Συνεργασία με την Τ. Μοροπούλου είχε ο δήμαρχος Α. Καμπουράκης για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Η γνωστή συμπατριώτισσά μας, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κα Τόνια Μοροπούλου, βρέθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου χθες, στο πλαίσιο επαφών που διατηρεί με τη νέα Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση που είχαν χθες ήταν ολιγόλεπτη ωστόσο οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν.

Αντικείμενό τους, λένε οι γνωρίζοντες, είναι διάφορα προγράμματα που μπορούν να εφαρμοστούν στον Δήμο της Ρόδου με κυρίαρχο θέμα όμως τη Μεσαιωνική Πόλη και τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης (π.σ.) για τη διάσωση του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για τις προθέσεις του Δημάρχου στο θέμα αυτό, είναι η ανάγκη σύναψης της π.σ. αλλά αρκετά τροποποιημένης από αυτήν που είχε καταρτίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Ρόδου, κάτι που διεφάνη και από την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ίδιος στο γραφείο του με τον Υφυπουργό Τουρισμού, βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο Δήμος για τη συνάντηση αυτή αναφερόταν ότι «η προγραμματική σύμβαση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (συναρμόδια υπουργεία, Δήμος Ρόδου, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, λοιποί τοπικοί φορείς, κ.α) για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού προγράμματος έργων και δράσεων για την προστασία, ανάδειξη διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμπουράκης είχε επισημάνει:«Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ενώνοντας ιδέες και δυνάμεις, προκειμένου να αναδειχθεί η παγκόσμια μοναδικότητα του Μνημείου, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του ενεργού οικισμού που λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας της πόλης…

Η ποιότητα, πρωτίστως για τους μονίμους κατοίκους αλλά ασφαλώς και για τους επισκέπτες, είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των έργων και των δράσεων που θα ξεδιπλωθούν». Ο Δήμαρχος Ρόδου είχε υπογραμμίσει στον Υφυπουργό και «την ανάγκη για γρήγορες αποφάσεις και θεσμικές ρυθμίσεις, ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα η Μεσαιωνική Πόλη να αποτελέσει καταλύτη αναπτυξιακής δυναμικής, συνεισφέροντας στην ευημερία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, με σύγχρονους όρους πολιτισμικού σεβασμού και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη