Ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου διευθυντής Παιδείας στη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου διευθυντής Παιδείας στη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου διευθυντής Παιδείας στη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 443 ΦΟΡΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος διόρισε τον καταγόμενο από τη Νίσυρο Δημοσθένη Τριανταφύλλου «Διευθυντή του Γραφείου Εκπαιδεύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν Τύπου, το οποίο κοινοποίησε ο Διάκονος του κ. Ευαγγέλου, Φιλόθεος Tomczewski.

Ο κ. Τριανταφύλλου είναι εκ των πλέον γνωστών εκπαιδευτικών και διδασκάλων της ελληνικής γλώσσας με πολύχρονη πολύτιμη διαδρομή και υπηρεσία στην Ομογενειακή Παιδεία.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» τον είχε επιλέξει πέρυσι ως «Εκπαιδευτικό της Χρονιάς» και του αφιέρωσε το «Περιοδικό».

Ολόκληρο το ανακοινωθέν έχει ως εξής:
«Η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιερσέης, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των Προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Ελληνορθοδόξου Παιδείας, ανακοινώνει τον διορισμό του κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου στη θέση του Διευθυντού του Γραφείου Εκπαιδεύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου.

Ο κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου υπηρετεί στον χώρο της Εκπαίδευσης για περισσότερα από 45 χρόνια, έχοντας διατελέσει Δάσκαλος και Διευθυντής Ελληνικών Σχολείων της Ομογένειας, ενώ επί πολλά έτη υπηρετεί ως Διευθυντής των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων Αναλήψεως Fairview, NJ και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Rye, NY.

Διακρίνεται για τη μόρφωση και εμπειρία του, την προσήλωσή του στην Ελληνορθόδοξη διδασκαλία και Παιδεία, και διαθέτει την απαραίτητη γνώση και αγάπη ώστε να βοηθήσει από τη θέση αυτή και τα υπόλοιπα Σχολεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως στις πολλές και ποικίλες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιερσέης διαθέτει Ελληνικά Απογευματινά Σχολεία σε όλες τις Κοινότητες που την συγκροτούν στις 5 Πολιτείες που ανήκουν στην πνευματική δικαιοδοσία της, από τη Νέα Ιερσέη μέχρι τη Βιρτζίνια. Η τοποθέτηση δε του κ. Τριανταφύλλου στη θέση αυτή αποδεικνύει το ανύστακτο ενδιαφέρον και την αγωνία του Σεβασμιωτάτου για τη διαφύλαξη και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στις νέες γενιές».

(Από τον “Εθνικό Κήρυκα”)

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου