Παραγράφηκε η δίωξη σε βάρος 67χρονου γιατρού

Έπαυσε οριστικά λόγω παραγραφής με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του 67χρονου γιατρού που κατηγορούνταν για το κεφάλι του μωρού που άφησε μέσα στη μήτρα 43χρονης, κατά τη διάρκεια έκτρωσης.

Το δικαστήριο προχώρησε στην παραπάνω απόφαση μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα καθώς το αδίκημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Μάιο του 2017, μετά από πέντε συνεδριάσεις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία τον 67χρονο γιατρό (μία ένορκος είχε μειοψηφήσει σε ό,τι αφορά την ενοχή του), και του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης έξι ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης είχε αποφασιστεί η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του γιατρού για δύο χρόνια και η μη άσκηση του επαγγέλματός του για ένα έτος.

Τα γεγονότα σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2009, και είχαν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της 43χρονης, όπως η ίδια αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε και εξαιτίας της οποίας η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, για να παραπεμφθεί τελικά στο ακροατήριο του δικαστηρίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω (38/2013).

Αξίζει να σημειωθεί πως απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο κατηγορούμενος γιατρός είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται κάνοντας λόγο για μία σπάνια περίπτωση έτσι όπως εξελίχθηκε.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Βάνα Περή.