Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο για τη ληστεία σε μίνι μάρκετ

Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο  για τη ληστεία σε μίνι μάρκετ

Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο για τη ληστεία σε μίνι μάρκετ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 34χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι κατηγορούνταν ότι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διέπραξαν ληστεία σε μίνι μάρκετ της Ρόδου αλλά και πέντε αρπαγές τσαντών!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Ιωάννη Κοκκινογένη και Άκη Δημητριάδη επέβαλε στους κατηγορούμενους συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και έξι μηνών.
Σημειώνεται ότι πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών ο καθένας με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο των προσαγωγών που πραγματοποιήθηκαν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Όπως διαπιστώθηκε, η «δράση» των δύο 34χρονων ξεκίνησε μία εβδομάδα νωρίτερα από τη σύλληψή τους με την αρπαγή τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες της περιοχής μας.

Όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, δρώντας συντονισμένα επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και αφού εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες, τις προσέγγιζαν και αφαιρούσαν τις τσάντες τους.
Έτσι το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 οι δύο άνδρες κατηγορούνταν ότι διέπραξαν δύο αρπαγές τσαντών και αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο και σε άλλες τρεις γυναίκες τις οποίες στην προσπάθειά τους αυτή, τραβούσαν βίαια τις παθούσες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να πέφτουν στο έδαφος.

Οι ίδιοι κατηγορούνταν και για τη ληστεία στο μίνι μάρκετ αλλά και μία απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ.
Πιο αναλυτικά, από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι:
• Στις 16.12.2017 το βράδυ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας, ο ένας από τους δυο, μαχαίρι μπήκαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ με σκοπό τη ληστεία, ωστόσο λόγω παρουσίας πελατών εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους

• Ακολούθως το ίδιο βράδυ με τον ίδιο τρόπο, μπήκαν σε «minimarket», όπου απειλώντας τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν χρήματα (250 ευρώ) και προϊόντα καπνού (αξίας 250 ευρώ)
• Στις 15.12.2017 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άρπαξαν με απειλή βίας τσάντα από γυναίκα. Επίσης, κατά τις ίδιες ώρες αποπειράθηκαν διαδοχικά να πραγματοποιήσουν άλλες τρεις «τσαντιές», με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση να ρίξουν στο έδαφος τραυματίζοντας 49χρονη ημεδαπή, που αντιστάθηκε

• Στις 13.12.2017 πρώτες πρωινές ώρες ο 34χρονος ημεδαπός άρπαξε τσάντα από αλλοδαπή γυναίκα.
Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.
Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Τρία μαχαίρια, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστείες
• Τα κλεμμένα προϊόντα καπνού.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο συλληφθέντες είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

Πάντως απολογούμενοι στην ανακρίτρια Ρόδου οι δύο άνδρες δεν είχαν αποδεχτεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είχε πει πως ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση, πως δεν διέπραξε καμία ληστεία και πως μέχρι πριν τη σύλληψή του, εργαζόταν στη Ρόδο έως ότου τραυματίστηκε και μάλιστα μετέβη στην Αθήνα για εγχείρηση όμως τελικά αυτή αναβλήθηκε και επέστρεψε μία εβδομάδα πριν τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί. Είχε προσθέσει δε ότι το μόνο στοιχείο που τον «επιβαρύνει» είναι τα λευκά αθλητικά παπούτσια που βρέθηκαν σπίτι του και που σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων «μοιάζουν» με αυτά που φορούσε ο δράστης της ληστείας, ενώ ακόμη και οι περιγραφές για το σωματότυπο των δραστών δεν συνάδουν με εκείνους.

Σε ό,τι αφορά τον 34χρονο Ροδίτη είχε δηλώσει εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών και είχε τονίσει ότι ουδέποτε έκανε κάτι μαζί με τον 34χρονο Αλβανό, ενώ είχε παραδεχτεί μόνο τις τρεις κλοπές και καμία ληστεία από αυτές που του αποδίδονται.
Ο ίδιος είχε πει ότι μπορεί να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και να έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για κλοπές, όμως ουδέποτε έχει κάνει κακό σε άνθρωπο.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και είχαν οδηγηθεί στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο