Ποδηλασία: Πάνω απ’ όλα η νομιμότητα και η ασφάλεια στην πίστα

Ποδηλασία: Πάνω απ’ όλα η νομιμότητα και η ασφάλεια στην πίστα

Ποδηλασία: Πάνω απ’ όλα η νομιμότητα και η ασφάλεια στην πίστα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Μετά τη συνάντηση των ποδηλατικών συλλόγων με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρο Κολιάδη, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΕΟΠ, Παναγιώτη Πριστούρη, θα γίνει ό,τι προβλέπεται για την παραχώρηση επισήμως κι εγγράφως του ποδηλατοδρομίου και τον καταρτισμό τ

Παρουσία του γενικού γραμματέα της ΕΟΠ, Παναγιώτη Πριστούρη πραγματοποιήθηκε χθες για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες συνάντηση του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρου Κολιάδη, με εκπροσώπους των ποδηλατικών σωματείων στη Ρόδο. Εκεί ήταν και ο Ιωάννης Παπασταματάκης ως πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής με την έφορο Εμμανουέλα Αραμπατζή.

Το “παρών” έδωσε και ο διευθυντής του ΔΟΠΑΡ, Θεόδωρος Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής, Ανδρέας Χαλκιόπουλος, αθλητές, προπονητές συλλόγων και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας, Χρήστος Βολικάκης, που προετοιμάζεται στο νησί αυτό το διάστημα.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης εστίασε στο κομμάτι της νομιμότητας ως προς τη χρήση του ποδηλατοδρομίου στο στάδιο «Διαγόρας» και στην ασφάλεια που διέπεται απ’ αυτήν. Έκανε λοιπόν γνωστό σε όλους εκεί στην αίθουσα του ΔΟΠΑΡ, ότι θα πρέπει, μακριά από μικρότητες, οι σύλλογοι να υπογράψουν αίτηση παραχώρησης της εγκατάστασης, ώστε να μην έχει καμία ευθύνη ο οργανισμός σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και λίστα αθλητών-αθλητριών εκεί με δελτία, διαθέτοντας επίσης και την απαραίτητη πια κάρτα υγείας.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέφεραν πως δεν γνώριζαν τη συγκεκριμένη διαδικασία και υποσχέθηκαν πως θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Το άλλο σημαντικό θέμα, όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Κολιάδης, είναι πως δεν μπορούν να πραγματοποιούνται προπονήσεις στην πίστα αν δεν υπάρχει αναγνωρισμένος προπονητής που πρέπει ν’ αναφέρεται στις παραπάνω αιτήσεις, όπως και να αθλούνται παιδιά από 4-5 ετών στις υποδομές την ώρα προπόνησης των αγωνιστικών κατηγοριών.

Θεωρεί λοιπόν πως είναι απαράδεκτο ό, τι συνέβαινε έως τώρα και θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για τη συνεργασία με τους συλλόγους και τον καταρτισμό του προγράμματος καθημερινής χρήσης της εγκατάστασης. Ο Παναγιώτης Πριστούρης με τη σειρά του τόνισε, ως εκπρόσωπος της ΕΟΠ, πως δεν είναι το καλύτερο για τις αναπτυξιακές κατηγορίες να προπονούνται στην πίστα κι εστίασε στο πόσο σημαντικό είναι το θέμα της παραχώρησης από τον ΔΟΠΑΡ, αλλά και του εγκεκριμένου προπονητή, παρά το ότι δεν υπάρχει ως ειδικότητα στα ΤΕΦΑΑ και οι σχολές προπονητικής γίνονται μια στο… τόσο, σύμφωνα με τα όσα σημείωσαν μετά οι εκπρόσωποι των συλλόγων.

Το θέμα είναι πως το πρόγραμμα χρήσης της πίστας ισχύει εδώ και δύο χρόνια, μετά από συνεννόηση των συλλόγων με τον ΔΟΠΑΡ, κι αυτό αναμένεται ν’ αλλάξει για το καλό του αθλήματος και νομίμως, όπως πρέπει. Τώρα, όσον αφορά τα πιτσιρίκια των αναπτυξιακών κατηγοριών, το καλύτερο είναι να προπονούνται είτε στο χώρο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Κορακόνερο είτε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Σαν Φραγκίσκο, κι απ’ ό,τι φαίνεται αυτό θα γίνει. Μάλιστα κάποιοι σύλλογοι έχουν άδεια για προπονήσεις στο Κορακόνερο.

Ο Χρήστος Βολικάκης, όταν πήρε το λόγο, εξέφρασε γι’ άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση από την ΤΕ-ΕΟΠ και για κάποιες κρίσεις της σχετικά με την παρουσία του εδώ, ζητώντας από τον Παναγιώτη Πριστούρη να πάρει θέση από πλευράς ομοσπονδίας. Επίσης σημείωσε πως, αν κριθεί αναγκαίο, θα κινηθεί και νομικά, προκειμένου να προστατευτεί από τα όσα είδαν και το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την προετοιμασία του στη Ρόδο.

Με την τροπή που πήρε η όλη υπόθεση πάντως, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε πολύτιμες ώρες από την προπόνησή του, αλλά ευχαρίστησε τον Αλέξανδρο Κολιάδη για την κατανόηση και το γεγονός ότι τίμησε με τη συμπεριφορά του την προετοιμασία εδώ γενικώς της Εθνικής μας ομάδας.

Μετά την κουβέντα αυτή, ο Παναγιώτης Πριστούρης θέλησε να έχει μια συζήτηση με τους εκπροσώπους της ποδηλασίας στο νησί μας, ώστε να λυθούν κάποια θεματάκια καθαρά τεχνικά για τη λειτουργία του αθλήματος και σ’ άλλους τομείς.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”