Ένα αποτύπωμα πρόδωσε τον 37χρονο ροδίτη 5 χρόνια μετά

Ένα αποτύπωμα πρόδωσε τον 37χρονο ροδίτη 5 χρόνια μετά

Ένα αποτύπωμα πρόδωσε τον 37χρονο ροδίτη 5 χρόνια μετά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5050 ΦΟΡΕΣ

Είχε διαπράξει διάρρηξη σε σπίτι κι είχε αφαιρέσει ηλεκτρονικό υπολογιστή

Πέντε σχεδόν χρόνια μετά την διάρρηξη που είχε πραγματοποιήσει σε οικία ένας 37χρονος Ροδίτης, το αποτύπωμα που είχε αφήσει πίσω του τον πρόδωσε, αφού τα εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα, σε συνδυασμό με την άριστη δουλειά των αρμοδίων αστυνομικών της υπηρεσίας σήμανσης στο νησί της Ρόδου, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Το γεγονός αυτό δεν είναι το μοναδικό βέβαια, αφού ανάλογες περιπτώσεις έχουν εξιχνιαστεί κατά δεκάδες τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη βέβαια χρονική καθυστέρηση, αφού τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ έχουν να εξετάσουν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις.

Η περίπτωση της διάρρηξης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2015 από οικία στην πόλη της Ρόδου.

Ο 37 χρονος είχε καταφέρει να μπει στο σπίτι και να αρπάξει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια συσκευή αναπαραγωγής εικόνας – ήχου. Είχε αφήσει όμως πίσω του ένα αποτύπωμα το οποίο τον πρόδωσε αφού οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, κατάφεραν να φθάσουν στην ταυτότητά του.

Επίσης, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που έγινε όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του 37 χρονου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 15,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος του δράστη κινήθηκε η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία και αναμένεται να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Εξιχνιάστηκαν κι άλλες υποθέσεις

Επίσης, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μια ληστεία - τέσσερις περιπτώσεις κλοπής και σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες με ισάριθμους κατηγορούμενους.

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί ηλικίας 20, 25, και 37 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν, προσήχθησαν και ένας από αυτούς (ο 25χρονος) συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας:

O 25χρονος, την 13.02.2020 στην πόλη της Ρόδου αφαίρεσε με χρήση σωματικής βίας προϊόντα από εμπορική επιχείρηση.

O 20χρονος, το χρονικό διάστημα από 03 έως την 08.01.2020 στην περιοχή της Ιαλυσού αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα - καλώδια από αγροτεμάχιο και παράλληλα αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από εργοτάξιο.

Διαβάστε ακόμη

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο

Προσωρινά κρατούμενοι και οι τρεις Τούρκοι

Πολλά χρυσαφικά και χιλιάδες ευρώ η λεία της συμμορίας Ρομά

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά μας την περασμένη εβδομάδα

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο