Ο Αρχάγγελος ΑΣΚ απλώς έδειξε το δρόμο…

Ο Αρχάγγελος ΑΣΚ απλώς έδειξε το δρόμο…

Ο Αρχάγγελος ΑΣΚ απλώς έδειξε το δρόμο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Το κλειστό γυμναστήριο στον Αρχάγγελο είναι πια θέμα χρόνου, απ’ ό, τι φαίνεται, να δημοπρατηθεί και η επιτυχία για τη δημιουργία αυτού του έργου αθλητικής πνοής ανήκει σε μια παρέα νέων ανθρώπων της περιοχής εκεί.

Όταν ιδρύθηκε ο Αρχάγγελος ΑΣΚ, σκοπός του και μόνον ήταν μέσα από την ανάπτυξη να φανεί πόσο ανάγκη έχει η Νότια Ρόδος γενικότερα αυτό το προπονητήριο, ουσιαστικά. Ούτε ο πρωταθλητισμός ούτε οι κινήσεις μεταγραφικού εντυπωσιασμού ούτε μια καλή ευκαιρία για προπονητές και μισθοφόρους του μπάσκετ στην περιοχή μας να βγάλουν χαρτζιλίκι εύκολα και γρήγορα.

Οι κινήσεις ξεκίνησαν οργανωμένα και συντονισμένα, και σ’ αυτές οι άνθρωποι του συλλόγου δεν επέτρεψαν κατά περιπτώσεις να εμπλακεί κανένας αυτοδιοικητικός από τον Αρχάγγελο, ώστε να μην θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες. Οι επαφές με Περιφέρεια, Δήμο, βουλευτές και τεχνοκράτες έδειξαν από την αρχή τους κιόλας ότι η προσπάθεια ήταν αγνή και δεν υπήρχε περίπτωση κανείς μέσα από τη διοίκηση να επωφεληθεί ούτε στο ελάχιστο.

Μα το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η επιμονή, γιατί χωρίς αυτήν δουλειά δεν θα γινόταν. Εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των χιλίων δυο κωλυμάτων ήταν λογικό να υπάρξουν ή ακόμα και να… εφευρεθούν προβλήματα κι ενστάσεις. Σχέδια κι ένα σωρό ιδέες έπεσαν στο τραπέζι, ποτέ όμως δεν παρουσιάστηκε η κατασκευή του κλειστού ως κάτι το ουτοπικό, απλώς ήθελε λίγο… τρέξιμο παραπάνω.

Έτσι, μετά από μια τριετία τουλάχιστον και με δεκάδες παιδιά στο δυναμικό του, χωρίς μάλιστα συμμετοχή συνειδητά με ανδρικό τμήμα στα πρωταθλήματα της ΤΕ-ΕΟΚ, ο Αρχάγγελος ΑΣΚ και η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου είναι πολύ κοντά στο ν’ αποκτήσουν αυτή την εγκατάσταση. Αυτό ανακοίνωσε προχθές κατά την υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας» για την κατασκευή αθλητικών έργων στο νησί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη.

Τα συμπεράσματα για το πώς ένα ερασιτεχνικό σωματείο φέρεται όπως πρέπει με βάση τις αρχές του, προκύπτουν από μόνα τους. Ας πάρουν μαθήματα οι επαγγελματίες-ερασιτέχνες παράγοντες άλλων αθλημάτων.

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε υπό βροχήν…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!