Διεξαγωγή διαγωνισμού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» στη Ρόδο

Το περασμένο Σάββατο, 15/02/2020 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο νησί της Ρόδου ο μαθητικός διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.). Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί της Ρόδου, περίπου 300 μαθητές και μαθήτριες από τη Β’ Δημοτικού ως τη Γ’ Γυμνασίου συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο διαγωνισμό αυτό.

Ο νέος, πρωτότυπος διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι ένας διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων που στοχεύει στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και σκέψης των μαθητών καθώς και στην αναγνώριση της σημασίας των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα. H συμμετοχή στον διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» συνδυάζεται με τη συνδρομή στο ομώνυμο περιοδικό που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της Ε.Μ.Ε. στην ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα.  

Το ευρύ πλήθος συμμετοχών από την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των γονέων για τη μαθηματική εκπαίδευση των παιδιών καθώς και την αναγνώριση του κύρους των δράσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στήριξε ενεργά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νησί της Ρόδου, με τις παρουσίες του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γαμβρέλλη Αργύρη στο εξεταστικό κέντρο του «Ροδίων Παιδεία» και του Γενικού Γραμματέα κ. Ηρακλείδη Χρήστου στο εξεταστικό κέντρο του «Κολλεγίου Ρόδου».