Η αξία του εγχειρήματος του Arhaggelos Run

Είμαστε στην εβδομάδα πριν από το Arhaggelos Run κι ελπίζω σε μερικές μέρες να ‘χουμε να πούμε κάτι σημαντικό και σοβαρό, ικανό δηλαδή να πείσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν τον αγώνα και την ερχόμενη χρονιά.

Χρειάζεται ψυχραιμία, σωστό σχεδιασμό και να μην παρασυρθούν όσοι είναι κοντά στον αγώνα από κάποια αντίδραση άστοχη του οποιουδήποτε που δεν μπορεί να καταλάβει την αξία του εγχειρήματος.

Γιατί να το εκθειάσει αποκλείεται, ασχέτως αν η κουλτούρα μας η αθλητική ή η δρομική, αν θέλετε, έχει αλλάξει λόγω της έκρηξης του κινήματος και του ότι έπαψαν πια να θεωρούνται γραφικοί όσοι τρέχουν στο δρόμο.

Η σύμπραξη για τους αγώνες δρόμου στον Αρχάγγελο την ερχόμενη Κυριακή δείχνει το μεράκι μιας παρέας νέων και πάνω απ’ όλα δραστήριων ανθρώπων, για ν’ αναδείξουν και τον πολιτισμό της περιοχής.

Πάντως η διαδρομή φαίνεται ιδανική και αν οι καιρικές συνθήκες βοηθήσουν, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για έναν νέο θεσμό στον Αρχάγγελο όπου κάπως δείχνει να κινείται κι αθλητικά.

Η ίδρυση του Αρχάγγελος ΑΣΚ έφερε πολύ κοντά τη δημοπράτηση για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον Αρχάγγελο και οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός πυρήνα στίβου μόνο ως κάτι καλό μπορούν να θεωρηθούν.

Αξίζει ο καθένας κάτοικος της περιοχής να δείξει κατανόηση την Κυριακή, έστω κι αν κάποιοι τον κάνουν να πάρει άλλο δρόμο για να φτάσει στην καφετέρια και να πιει τον καφέ του.