Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ρόδου οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των δίωρων αποχών από τα καθήκοντά τους έως και τις 6 Μαρτίου.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου στις 20 Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με αυτή, θα πραγματοποιηθούν δίωρες διακοπές εργασίας από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου 2020 των δικαστικών υπαλλήλων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων του νησιού μας και από τις 9 έως τις 11 το πρωί, μέχρις ότου δοθεί λύση στα ανυπέρβλητα προβλήματα εργασίας που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης.

Με τον τρόπο αυτό οι δικαστικοί υπάλληλοι της περιοχής μας συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Κλάδου των Δικαστικών Υπαλλήλων που έχουν ξεκινήσει σε όλη τη χώρα με δίωρες καθημερινές διακοπές εργασιών, μετά από απόφαση συνδιάσκεψης των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της απόγνωσης για την επικρατούσα κατάσταση στο χώρο των Δικαστηρίων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στην κυβέρνηση γενικότερα.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση αυτή ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου με αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση που είχε ληφθεί από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων και θα συνεχιστεί έως και τις αρχές του επόμενου μήνα.
Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα απέχουν από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου