Με αγωγό από το φράγμα του Γαδουρά θα υδροδοτηθεί η Λίνδος

Με αγωγό από το φράγμα του Γαδουρά θα υδροδοτηθεί η Λίνδος

Με αγωγό από το φράγμα του Γαδουρά θα υδροδοτηθεί η Λίνδος

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1463 ΦΟΡΕΣ

Υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του πρώην δημαρχείου της Λίνδου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η ανοικτή ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσαν ο πρόεδρος της ομώνυμης Κοινότητας κ. Βαλάντης Λάμπης μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της περιοχής και πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ενημέρωσης και του διαλόγου με τους κατοίκους του χωριού, προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις, όπως είναι η άμεση σύνδεση μέχρι το καλοκαίρι της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων με το φράγμα του Γαδουρά, μέσω αγωγού!

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα για την περιοχή, όπως το κυκλοφοριακό, ο ηλεκτροφωτισμός, τα σκουπίδια και οι πολιτικοί γάμοι στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου.

«Να γίνει ξανά η Λίνδος ένας προορισμός προσιτός»
Ο κ. Κολιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη «Ροδιακή» πως «με εξέπληξε ευχάριστα η κατάμεστη αίθουσα κυρίως από νέους ανθρώπους, αλλά και το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των σωματείων, πολιτιστικών, αθλητικών, Love Lindos, Μy Pefkos κλπ. έχουν ένα κοινό στόχο και έναν κοινό παρονομαστή, τους ενδιαφέρει δηλαδή το κοινό καλό. Το κλίμα ήταν ενωτικό, δυναμικό και εκφράστηκε κυρίως από ανθρώπους της νέας γενιάς που μάλλον ήρθε η ώρα να πάρουν τα ηνία. Μόνο μέσα από την ομόνοια και την συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πράγματα», σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε: «Εξηγήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη Λίνδο ξανά έναν προορισμό προσιτό, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες».

Μέχρι το καλοκαίρι έτοιμος ο αγωγός
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέλυσε ο Αλέξανδρος Κολιάδης ο οποίος εκτός των άλλων συμμετέχει και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, ήδη εγκρίθηκε σχετική απόφαση για άμεση σύνδεση με το φράγμα του Γαδουρά, μέσω αγωγού που θα φτάνει μέχρι την Κάλαθο και θα υδροδοτεί όλη την Δημοτική Ενότητα. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα, ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Πρακτικά με αυτό τον τρόπο ενισχύεται τόσο η επάρκεια του νερού, όσο και η ποιότητά του. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί ευθύς αμέσως σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι, γύρω στα τέλη Ιουνίου του 2020.

Διευκρινίζεται πάντως ότι αποτελεί προσωρινή λύση, έως ότου κατασκευαστούν οι ενδιάμεσοι σταθμοί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που θα συνδέουν όλο το νησί με το φράγμα του Γαδουρά, που όμως απαιτεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υλοποίησης.

Να λυθούν τα προβλήματα μέχρι τέλη Μαρτίου
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Βαλάντης Λάμπης τόνισε στην «Ροδιακή» πως «με τον Αλέξανδρο Κολιάδη έχουμε κοινούς σκοπούς και στόχους. Μόνο μας μέλημα είναι να γίνουν κάποια σημαντικά έργα στο χωριό, γιατί αυτά μένουν και όχι ποιος θα φανεί περισσότερο». Εξήγησε δε και στους παριστάμενους κατοίκους ότι ήδη γίνεται η καταγραφή και διευθέτηση των προβλημάτων που υπάρχουν και έως τις 31 Μαρτίου θεωρούν ότι θα έχουν δοθεί λύσεις σε όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Κολιάδης έκαναν μάλιστα γνωστό ότι μέσα στον Μάρτιο θα συνεχιστεί η διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω ανοιχτών ενημερωτικών συναντήσεων, για παράδειγμα με τους επιχειρηματίες της Λίνδου, ώστε να εξηγήσουν το πλάνο με βάση το οποίο κινούνται, αλλά και να καταγράψουν τις απόψεις τους για μια σειρά από ζητήματα. «Λύθηκαν αρκετές απορίες, όμως εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όταν αναλάβαμε δεν μας παραδόθηκε καμία έτοιμη μελέτη για έργο στην περιοχή, ούτε έχουμε κανένα μαγικό ραβδί. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Λάμπης.

Το κυκλοφοριακό, η φύλαξη και οι γάμοι
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην κεντρική πλατεία της Λίνδου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου, ανέλυσε στους κατοίκους του χωριού τον τρόπο που θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν αυτό το θέμα για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το πρόβλημα προέκυπτε από το γεγονός ότι το προσωπικό που εργαζόταν στην φύλαξη και ρύθμιση της κυκλοφορίας απασχολούνταν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Πλέον θα προστεθεί και μια απογευματινή βάρδια, η οποία σε συνδυασμό με την ελεγχόμενη στάθμευση, αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα όπως ο βιολογικός, αλλά και οι σωλήνες αμιάντου που υπάρχουν ακόμη στο δίκτυο εντός του παραδοσιακού οικισμού, ο κ. Βαλάντης Λάμπης εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι για το μεν πρώτο χρειάζεται πλέον εκσυγχρονισμός, ενώ για το δεύτερο αμέσως μετά την σύνδεση του αγωγού με το φράγμα Γαδουρά, θα πρέπει να ακολουθήσει σε δεύτερη φάση η αντικατάσταση του δικτύου, τα οποία ασφαλώς απαιτούν χρόνο, εξεύρεση πόρων, αλλά και τις σχετικές μελέτες.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα όπως η καθαριότητα, η οποία αποτελεί επίσης προτεραιότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και οι γάμοι στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Παύλου, οι οποίοι στην ουσία την περασμένη σεζόν σταμάτησαν λόγω του γνωστού γεγονότος με την ασέβεια που υπήρξε στον χώρο. Οι κ. Κολιάδης και Λάμπης τόνισαν ότι αναζητούνται λύσεις, χωρίς όμως να έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.

Τέλος δόθηκε η δέσμευση ότι σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου θα καταβληθεί προσπάθεια να βελτιωθεί ο δημοτικός φωτισμός, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συχνά τα βραχυκυκλώματα και οι καμένες λάμπες.

* ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΤΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς