Κυριάκος Μητσοτάκης: ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι ο πανικός

Κυριάκος Μητσοτάκης: ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι ο πανικός

Κυριάκος Μητσοτάκης: ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι ο πανικός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 527 ΦΟΡΕΣ

Έκκληση για ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών που έχουν εκδώσει οι αρμόδιοι φορείς και το υπουργείο Υγείας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

«Ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι ο πανικός» ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, διαμηνύοντας παράλληλα ότι οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας «θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να ακολουθούν όλοι στην καθημερινότητά τους τις οδηγίες των γιατρών και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Επισήμανε παράλληλα τη σημασία «της προσωπικής ευθύνης όλων και σε επίπεδο προσωπικής υγιεινής, αλλά και συμπεριφοράς στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα». «Πρέπει να ακολουθούνται οι εντολές που έχουν δώσει το υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας» σημείωσε.

Τόνισε στη συνέχεια ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η περαιτέρω διάδοση του ιού, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από τον κορωνοϊό στη χώρα μας είπε ότι λαμβάνονται ήδη μέτρα από το υπουργείο Τουρισμού και γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό» και συνέστησε να μη δημιουργείται «αγωνία και τεχνητή ζήτηση από τους καταναλωτές».

Διαβάστε ακόμη

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας

«Καλάθι του νονού»: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Π. Μαρινάκης: Πήχης τα... προβλήματα των πολιτών στις Eυρωεκλογές

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Γ. Νικητιάδης: Στις ευρωεκλογές ο λαός θα απαντήσει για το «καλάθι του νονού» κ. Σκρέκα

«Καλάθι των νονών»: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ιδρύεται Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά