Τα θεϊκά λόγια, από  τη θεατρική ομάδα Πράξις

Ενας γυρολόγος αναστατώνει τη μικρή κοινωνία ενός ισπανικού χωριού. Ένα ορφανό σακάτικο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για κέρδος, ευκαιρία για φυγή, για ελευθερία, για έρωτα. 

Η ζητιανιά , το κλέψιμο, η δολοφονία, η απατεωνιά αποτελούν τις πιο συνηθισμένες μορφές συμπεριφοράς για τους κατοίκους του χωριού. Όμως η μοιχεία… Μήπως τελικά το μονοπάτι της αμαρτίας είναι που οδηγεί στην αρετή και τη θέωση;

Το γνωστότερο έργο του Iσπανού θεατρικού συγγραφέα Βάλιε Ινκλάν (ή, σωστότερα, Ραμόν Μαρία ντελ Βάγε Ινκλάν), γράφτηκε το 1920ανήκει στη μεταβατική εποχή του συγγραφέα από τις Βάρβαρες Κωμωδίες στο εσπερπέντο.Ανέβηκε στην Ελλάδα  την περίοδο  1987-1988, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη με εξαιρετικούς ηθοποιούς όπως οι  Μάγια Λυμπεροπούλου, Βάσος Ανδρονίδης, Μάρθα Βούρτση, Κάτια Γέρου, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Σούλα Αθανασιάδου, Πέτρος Φιλιππίδης ενώ παρουσιάστηκε και στο «Θέατρο της Δευτέρας» το 1988 σε τηλεσκηνοθεσία Στέλιου Ράλλη.

Σκηνοθεσία : Κώστας Κατσουλάκης
Σκηνικά :Ανδρομάχη Μπατζούκη
Κοστούμια -Φωτισμοί Κώστας Κατσουλάκης
Χορογραφίες : Μαρία Μανουκιάν
Βοηθός σκηνοθέτη : Ματίνα Κουγκρά - Χρυσούλα Κόζα

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος , Ρούλα Βασιλοπούλου, Τάκης Καραγκιοζόπουλος,Μαρία Κοντού,Εβίτα Κουγκρά ,Βασίλης Λόγγος, Γιάννης Μακρής, Ελένη Μικρομανώλη ,Ανδρομάχη Μπατζούκη, Βάσω Ντελάκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Ιφιγένεια Παπανικολάου, Γιάννης Παστρικός,Ανθή Πλάτή, Γιάννης Στεφανίδης , Κατερίνα Τουβρά , Νικόλ  Τσακίρη, Κώστας Χαρτοφύλλης.
Οι παραστάσεις θα δοθούν  από 6  - 15  Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου στις 21.15 μ.μ.

Εισιτήρια προπωλούνται  :  
Music spot -Πάρης Κατσέλας ( Εθν Αντιστασης 83)
Πλατής κοσμηματοπωλείο ( Κωνστ. Υδραίου 64 )
Copy Experts (Σκευου Ζεβου 4 )
Μπαχάρ Σουβλακερί  ( Κωστή Παλαμά 27-31)
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΡΟΔΟΥ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ .

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10 ΕΥΡΩ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ 12 ΕΥΡΩ
ΑΝΕΡΓΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ 9 ΕΥΡΩ ( ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ )