Με 2.315 άτομα κατέπλευσε χθες το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera

Με 2.315 άτομα κατέπλευσε χθες το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera

Με 2.315 άτομα κατέπλευσε χθες το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1206 ΦΟΡΕΣ

Τροποποίησε το δρομολόγιό του και δεν πήγε σε Κύπρο και Ισραήλ

Με 2.315 άτομα (επιβάτες και πλήρωμα) κατέπλευσε χθες το πρωί εκτάκτως στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera μήκους 330 μέτρων, που τροποποίησε το αρχικό προγραμματισμένο του ταξίδι του στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι μας γύρω στις 8 το πρωί προερχόμενο από το Ηράκλειο και αναχώρησε στις 4 το απόγευμα για τον Πειραιά.
Σημειώνεται ότι αρχικά το κρουαζιερόπλοιο που τη Δευτέρα βρισκόταν στο Ηράκλειο επρόκειτο να αναχωρήσει το ίδιο απόγευμα για τη Χάιφα και στη συνέχεια για τη Λεμεσό και αναμενόταν να έρθει στη Ρόδο στις 6 του μήνα.

Όμως τροποποίησε το πρόγραμμά του και τελικά ήρθε νωρίτερα στο νησί μας μεταφέροντας συνολικά 1.582 τουρίστες, χωρίς να προσεγγίσει τα παραπάνω δύο λιμάνια..

Λόγω της αλλαγής που προέκυψε θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τελικά το MSC Opera ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του Μαρτίου καθώς σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αναμενόταν στο νησί στις 5 του μήνα.

Για τον κορωνοϊό
Όπως έγινε γνωστό, κατά την προσέγγισή του στο λιμάνι της Ρόδου, αξιωματικοί του λιμενικού σώματος από το β’ λιμενικό φυλάκιο ανέβηκαν στο πλοίο και κατόπιν ενημέρωσης που είχαν από τον κυβερνήτη του κρουαζιεροπλοίου πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σε επιβάτη ενώ υπήρξε η ίδια διαβεβαίωση και στο τμήμα ασφαλείας του Λιμενικού Ταμείου.

Άλλωστε όπως υπογραμμίστηκε το πλοίο προερχόταν από ενδιάμεσο λιμάνι της χώρας (Ηράκλειο) μετά την έλευσή του από την Ιταλία, όπου έγιναν οι έλεγχοι που προβλέπονται. Παράλληλα το λιμάνι της Ρόδου όπως διευκρινίστηκε δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα καμία εντολή ή οδηγία από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για διεξαγωγή ελέγχων για τον κορωνοϊό.

Καταγγελία δικηγόρου της Ρόδου
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Δημήτρης Καραγεώργης, χθες το πρωί προχώρησε σε καταγγελία προς το κεντρικό λιμεναρχείο της Ρόδου αναφορικά με την προσέγγιση στη Ρόδο του κρουαζιεροπλοίου MSC Opera.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο ίδιος, προχώρησε σε αυτή την πράξη, προκειμένου να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο έχουν ακολουθηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού καθώς πολλοί από τους επιβάτες του προέρχονταν από την Ιταλία.

Μάλιστα ο κ. Καραγεώργης τόνισε ότι το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μετά το Ηράκλειο επρόκειτο να προσεγγίσει τα λιμάνια της Χάιφα και της Λεμεσού, όμως δεν έγινε δεκτό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και έτσι άλλαξε το δρομολόγιό του προσεγγίζοντας τη Ρόδο.

Στην ουσία ζήτησε να διερευνηθεί αν ειδικά κλιμάκια ανέβηκαν στο πλοίο και έκαναν ελέγχους, καθώς, όπως είπε, οι εκατοντάδες επιβάτες του κατεβαίνοντας για τις εκδρομές τους ή τη βόλτα τους στην πόλη χρησιμοποίησαν ταξί, πούλμαν και λεωφορεία.

Οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου του απάντησαν ότι θα προχωρούσαν στην κατάθεση σχετικού ερωτήματος προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες