Ευρεία σύσκεψη πριν από λίγο στο δημαρχείο υπό την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη

Λίγο πριν τις 6:00 το απόγευμα σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου, ξεκίνησε στο Δημαρχείο της Ρόδου η σύσκεψη υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Η σύσκεψη, η οποία έχει κυρίαρχο θέμα τη δρομολόγηση της υπογραφής της νέας Προγραμματικής Σύμβασης για το Μνημείο, ήταν διευρυμένη καθώς μετείχαν μεταξύ άλλων: Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, κα Μίκα Ιατρίδη και κ. Γιάννης Παππάς. Ακόμη, στη Ρόδο βρίσκονται ο Πρόεδρος του ΤΑΠΑ, ο Πρόεδρος του ΚΑΣ, ο γενικός συντονιστής του Υπουργείου καθώς και η ειδική σύμβουλος επικοινωνίας της Υπουργού κα Άννα Παναγιωταρέα. Μετείχαν, βέβαια, οι προϊστάμενοι από τις υπηρεσίες της αρχαιολογίας στη Ρόδο, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτιστικών Μνημείων κ. Στέφανος Δράκος και Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Κυριακή Νικολαΐδου κ.α.

Αυτή την ώρα η Υπουργός βρίσκεται  στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αύριο, Δευτέρα, από τις 9:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο της Περιφέρειας κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος η πορεία των έργων σε όλο το Νότιο Αιγαίο που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού, η κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων, το ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.α.

Στη 1:30 το μεσημέρι η Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.