Τα διασυλλογικά του στίβου είναι το μεγάλο στοίχημα…

Τα διασυλλογικά του στίβου  είναι το μεγάλο στοίχημα…

Τα διασυλλογικά του στίβου είναι το μεγάλο στοίχημα…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Κατά πόσο μπορούν να τα επηρεάσουν οι εξελίξεις και η ιδιαιτερότητα της Δωδεκανήσου με τον μεγάλο αναπτυξιακό της αγώνα εδώ και χρόνια. Ποιες διοργανώσεις αναβλήθηκαν και πώς πρέπει να υπάρξει η καλύτερη αντιμετώπιση λόγω των μετακινήσεων των αποστολών

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα είναι οι διοργανώσεις στίβου με τις περισσότερες συμμετοχές σ’ όλη τη χώρα και λειτουργούν ασφαλώς κι αναπτυξιακά, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Φέτος η διεξαγωγή τους είναι στον… αέρα, εξαιτίας των εξελίξεων που αφορούν τον κορωνοϊό και κανείς έως τώρα δεν μπορεί να ξέρει αν θα γίνουν και πότε. Ήδη ο ΣΕΓΑΣ ανέβαλε αυτό των τετράθλων για Παμπαίδες-Παγκορασίδες β’ (Κ14), και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει νέα ανακοίνωση από την ομοσπονδία και γι’ άλλες αναβολές.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν να γίνει σε τρεις ομίλους (Ρόδος/Σύμη, Κως/Κάλυμνος, Λέρος/ Πάτμος) στην πρώτη φάση της το Σάββατο, 4 Απριλίου, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε θα υπάρξει νέα διαθέσιμη ημερομηνία για την πραγματοποίησή της. Η επόμενη διασυλλογική συνάντηση αφορά την κατηγορία Κ18 (Παίδων-Κορασίδων), προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο, 11-12 Απριλίου, στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και ακολουθούν αυτή των Ανδρών-Γυναικών με τα Σύνθετα Κ16 (Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’) στο ίδιο στάδιο στις 25-26 Απριλίου και των Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ (Κ16) στην Κω στις 23 Μαΐου. Στο ενδιάμεσο μάλιστα, το Σάββατο 9 Μαΐου, είναι να γίνει άλλο ένα τέτραθλο, επίσης σε τρεις ομίλους. Αναλόγως λοιπόν των εξελίξεων στο παραπάνω σημαντικό ζήτημα, ο ΣΕΓΑΣ θα βγάλει τις δικές του αποφάσεις για νέες, όπως πάνε τα πράγματα, αναβολές ή αλλαγές σε ημερομηνίες μέχρι να επανέλθουμε στην… κανονικότητα.

Τα Δωδεκάνησα όμως είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για τον στίβο. Αφενός έχουν μια μεγάλη δραστηριότητα αναπτυξιακά και δρομικά, παρά τη… νησιωτικότητα κι αφετέρου το θέμα των μετακινήσεων δεν μπορεί να ρυθμιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι άλλωστε γνωστό πως η ΕΑΣ δίνει τον μεγάλο της αγώνα κάθε χρόνο για να βρίσκεται η καλύτερη δυνατή λύση, λαμβάνοντας υπόψη και τ’ ακτοπλοϊκά δρομολόγια, για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των μετακινούμενων αποστολών. Με βάση το ότι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα δίνουν πρόκριση στα πανελλήνια, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούν εγκαίρως τα σωματεία για τις οριστικές ημερομηνίες τους. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν βεβαίως οι φήμες ακόμα και για ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ξένων δικτύων, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί προς το παρόν να επηρεάσει την όποια εξέλιξη στο κομμάτι και των εγχώριων διοργανώσεων. Ειδικά η ΕΑΣ Δωδεκανήσου θα πρέπει να έχει ξεχωριστή πολιτική δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων στις μετακινήσεις, ώστε να μην γίνουν τα διασυλλογικά στο… πόδι. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν σίγουρα νέα δεδομένα με τις απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα, τουλάχιστον του Απριλίου και τότε θα διαμορφωθεί εικόνα για το πώς παρθούν σημαντικές αποφάσεις σχετικές με κάθε διοργάνωση. Το καλεντάρι της ΕΑΣ Δωδεκανήσου για τους επόμενους δυο μήνες είναι το παρακάτω κι αξίζει να του δούμε σε συνδυασμό και με πανελλήνιες διοργανώσεις, προκειμένου να πάρουμε μια ιδέα για το πόσο σημαντική προσπάθεια έχει γίνει στον τομέα της ανάπτυξης και των δρομικών αγώνων, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και σε νησιά με διάθεση για περεταίρω ανάπτυξη:

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
-4 Σάββατο: Διασυλλογικό ΠΠΒ-ΠΚΒ Α’ Αγώνας (ΤΕΤΡΑΘΛΟ ΔΡΟΜΙΚΟ) – (Όμιλοι) (ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ), (ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ), (ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ).
-5 Κυριακή: 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου για Όλους ‘’Elafos Mountain Run - Προφήτης Ηλίας 2020’’. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20000μ Βάδην Α-Γ Μέγαρα
-8 Τετάρτη: B’ Φάση Σχολικοί Αγώνες Λυκείων.
-11-12 Σάββατο – Κυριακή: Διασυλλογικό Κ18 (Π-Κ) (Ρόδος).
-14-15 Τετάρτη και Πέμπτη: Διασυλλογικό Συνθέτων Α-Γ / Κ18.
-25-26 Σάββατο και Κυριακή: Διασυλλογικό Α-Γ και Σύνθετα Κ16. – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ Κ. ΚΕΛΗΣ ΣΠ. – Ρόδος

ΜΑΪΟΣ
6-7 Τετάρτη και Πέμπτη Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων.
-9 Σάββατο: Διασυλλογικό ΠΠΒ-ΠΚΒ Β’ Αγώνας (ΤΕΤΡΑΘΛΟ ΑΛΤΙΚΟ), (Όμιλοι) (ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ),(ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ), (ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ).
-16 Σάββατο: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10000μ Α-Γ και Κ20 Θεσσαλονίκη
-17Κυριακή: ‘’PATMOS RUN 2020’’ -23 Σάββατο: Διασυλλογικό Κ16 (Κως).
-23-24 Σάββατο-Κυριακή: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ20 - ΝΑΞΟΣ
-30 - 31 Ανοιχτή ημερομηνία για Διασυλλογικό σε περίπτωση κωλύματος.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη