Ρόδος: «Φαρμάκι» του βγήκε ο ελληνικός καφές: Πλήρωσε 150 ευρώ πρόστιμο

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι, υπεύθυνη λειτουργίας καφενείου στην πόλη της Ρόδου, η οποία εντοπίστηκε να σερβίρει ελληνικό καφέ, σε θαμώνα που είχε μεταβεί στο καφενείο της.

Στην έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί, εντόπισαν και τον Ροδίτη, ο οποίος είχε παραγγείλει καφέ σε βάρος του οποίου βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ, επειδή παραβίασε την σχετική έκτακτη απαγόρευση και μετέβη στο καφενείο.

Οι έλεγχοι, μόνο στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, εντόπισαν συνολικά στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου 14 παραβάτες, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η  προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει συγκεκριμένα:

Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε νησί του Νότιου Αιγαίου. Συνελήφθη χθες (23 Μαρτίου 2020) το βράδυ, από αστυνομικούς, μια ημεδαπή κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη λειτουργούσε επιχείρηση παραβιάζοντας τους ισχύοντες απαγορευτικούς κανόνες εξυπηρέτησης πελατών. Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν συλληφθεί -14- άτομα.

Επίσης, χθες βεβαιώθηκαν -13- παραβάσεις σε πολίτες αναφορικά με το

μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της

δημόσιας υγείας.