Στον εισαγγελέα προσήχθη 51χρονη η οποία σέρβιρε καφέδες

Στον εισαγγελέα προσήχθη 51χρονη η οποία σέρβιρε καφέδες

Στον εισαγγελέα προσήχθη 51χρονη η οποία σέρβιρε καφέδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1685 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου προσήχθη χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενη από το συνήγορό της κ. Γιώργο Κακακιό, η 51χρονη υπεύθυνη λειτουργίας καφενείου στην πόλη της Ρόδου, η οποία εντοπίστηκε να σερβίρει ελληνικό καφέ, σε θαμώνα που είχε μεταβεί στην επιχείρησή της!

Σε βάρος της 51χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών» και με εντολή του εισαγγελικού λειτουργού παραπέμφθηκε να δικαστεί από το αρμόδιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το φθινόπωρο. Επίσης με την ίδια απόφαση η 51χρονη αφέθηκε ελεύθερη. Η ίδια πάντως ζήτησε συγγνώμη για την «απερίσκεπτη» αυτή ενέργεια της και δήλωσε πως το κατάστημα το λειτουργούσε μόνο για να προσφέρει καφέδες σε πελάτες που θα τους έπαιρναν μαζί τους.

Τα υπόλοιπα η 51χρονη θα τα εξηγήσει στο δικαστήριο όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση της.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, η σύλληψη της 51χρονης έγινε προχθές στις 8 και είκοσι το βράδυ όταν αστυνομικοί, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπίστωσαν ότι η κατηγορούμενη λειτουργούσε επιχείρηση παραβιάζοντας τους ισχύοντες απαγορευτικούς κανόνες εξυπηρέτησης πελατών.

Συγκεκριμένα εντόπισαν έναν θαμώνα να έχει παραγγείλει τον καφέ του!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί η 51χρονη η οποία και διανυκτέρευσε στα κρατητήρια αλλά και να βεβαιωθεί σε βάρος του θαμώνα – συμπατριώτη μας πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Πάντως από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 που έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής μας για να διαπιστωθεί αν λειτουργούν μόνο αυτά που έχουν δικαίωμα και σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν ανακοινωθεί, έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί 13 υπεύθυνοι λειτουργίας – ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Για το λόγο αυτό και οι έλεγχοι, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Βροχή» τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας
Αυστηροί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από προχθές και εντείνονται καθημερινά, και στην περιοχή μας για τον εντοπισμό ατόμων που παραβαίνουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Όπως είναι γνωστό, οι παραβάτες θα κληθούν να καταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ έκαστος, ως πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων αυτών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, ήδη από την πρώτη κιόλας ημέρα, διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες ήταν αρκετοί και αυτοί πλέον θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίστοιχο πρόστιμο, ποσό το οποίο θα πηγαίνει προς ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έτσι προχθές (23 Μαρτίου) στο Νότιο Αιγαίο βεβαιώθηκαν συνολικά 14 πρόστιμα τα οποία έχουν ως εξής: τρεις οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν στην Κω να κυκλοφορούν χωρίς να φέρουν το απαραίτητο έγγραφο ή να έχουν στείλει μήνυμα για να λάβουν άδεια, στον αριθμό 13033.

Επίσης άλλα τρία άτομα εντοπίστηκαν στη Ρόδο, πρόκειται για τους δύο νεαρούς ηλικίας 18 και 19 ετών, που προχθές στις 5.15 το απόγευμα συνελήφθησαν γιατί ζωγράφιζαν στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος του Βενετοκλείου και τον Ροδίτη θαμώνα που εντοπίστηκε προχθές το βράδυ να έχει παραγγείλει καφέ στο κατάστημα της 51χρονης.

Τέλος επτά ακόμη περιπτώσεις καταγράφηκαν στις Κυκλάδες και ειδικότερα στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη.

Και αυτοί οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες επί 24ωρου βάσεως και σε βάρος των παραβατών θα κινείται η νόμιμη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου