Η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, γράφει τουρκική εφημερίδα

Η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, γράφει τουρκική εφημερίδα

Η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, γράφει τουρκική εφημερίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

Τουρκική εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία θα σταματήσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και δεν θα στείλει πίσω τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, τον οποίο ανακάλεσε μετά την αιματηρή επιδρομή ισραηλινών καταδρομέων στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθ

Τουρκική εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία θα σταματήσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και δεν θα στείλει πίσω τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, τον οποίο ανακάλεσε μετά την αιματηρή επιδρομή ισραηλινών καταδρομέων στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι εργάζεται πάνω σε έναν οδικό χάρτη για τις μελλοντικές της σχέσεις με τον άλλοτε στενό της σύμμαχο, το Ισραήλ, μετά την αιματηρή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στις 31 Μαΐου κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 9 φιλοπαλαιστίνιοι τούρκοι ακτιβιστές.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας The Star για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου αυτήν την εβδομάδα στηρίζεται σε πηγές που δεν κατονομάζονται και βοηθός του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να μην στείλει πίσω τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ αν το Ισραήλ δεν δεχθεί μια έρευνα του ΟΗΕ για το αιματηρό επεισόδιο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έχει προτείνει τη διεξαγωγή πλήρους διεθνούς έρευνας. Ωστόσο το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί τη δική του έρευνα και ότι στην επιτροπή που τη διεξάγει μετέχουν δύο ξένοι παρατηρητές.

"Πήραμε μια σειρά αποφάσεων που καλύπτουν την άσκηση στρατιωτικής, διπλωματικής και πολιτικής πίεσης και τη λήψη σχετικών μέτρων", γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις των ανώνυμων πηγών.

Επίσης, σύμφωνα με την Star, πρόκειται να παγώσουν οι στρατιωτικές συμφωνίες, στις οποίες περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός αεροσκαφών και αρμάτων μάχης και πυραυλικά προγράμματα αξίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον θα σταματήσει και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των κοινών γυμνασίων και της εκπαίδευσης πιλότων, όπως και η ανταλλαγή πληροφοριών.

Οι κυρώσεις θα επιβληθούν στο Ισραήλ σταδιακά, καταλήγει η εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης