Σχέδιο αναδιάρθρωσης προτείνει ο Διακοφώτης!

Σχέδιο αναδιάρθρωσης προτείνει ο Διακοφώτης!

Σχέδιο αναδιάρθρωσης προτείνει ο Διακοφώτης!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Η ενοποίηση της Super League 2 με τη Football League, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ, κάτι που πρέπει να γίνει για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση αναδιάρθρωσης των Εθνικών κατηγορίων «έριξε» κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του “Sky 100.8” o πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης.

Ο «ισχυρός άνδρας» του ποδοσφαίρου στην περιοχή μας, μιλάει για την κατάργηση της Super League 2 και τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας, η οποία θα αποτελείται από δυο ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

«Δεν ήμουν σύμφωνος να γίνουν τα πρωταθλήματα όπως έγιναν φέτος, αλλά για χάρη του τηλεοπτικού συμβολαίου για τις ομάδες, που μας έλεγαν ότι ήταν διασφαλισμένο για κάθε ομάδα της Football League να πάρει 200.000 ευρώ, είπαμε ότι στο πλαίσιο αυτό μπορεί να γίνει ένα αξιόλογο πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια αναιρέθηκε μετά τις εκλογές όπου έγινε μείωση στα ποσά. Αν μας το έλεγαν από την αρχή θα ήταν και διαφορετική η απόφαση της Ομοσπονδίας. Εν πάση περιπτώσει, αυτό έγινε τώρα και νομίζω ότι μπορεί να διορθωθεί. Πιστεύω ότι και η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει μια πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Να καταργηθεί η Super League 2 και να πάμε σε δυο ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πέσει κανείς από τη φετινή Football League και θα ανεβούν και οι οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική. Και από εκεί και πέρα μπορεί και η πολιτεία για να διασφαλίσει μια ποιότητα, να ζητήσει από τις ομάδες να καταθέσουν τους φακέλους αδειοδότησης και όποια δεν έχει τις προϋποθέσεις να πέφτει στη Γ’ Εθνική».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης (αριστερά) με τον διεθνή μας διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης (αριστερά) με τον διεθνή μας διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο


Απαντώντας στο υποθετικό σενάριο, αν συνεχιστεί για πολύ ακόμα η καραντίνα και δεν είναι εφικτό να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα, τότε τι θα κάνει η ΕΠΣΔ, είπε:

«Θα μπορούσε να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα ή μπαράζ, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, στη λογική του να αδικηθούν λιγότερες ομάδες. Και αυτό μπορεί να γίνει τον Αύγουστο ή στις αρχές του Σεπτέμβρη. Ως Ομοσπονδία πρέπει να παρθεί μια απόφαση που να καθορίζει το τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις. Αυτή θα είναι και η δική μου πρόταση. Το να πούμε ότι σταματάμε ως έχει η βαθμολογία, δεν μπορεί να συμβεί. Σίγουρα θα το δούμε ανά περίπτωση και με σεβασμό σε όλες τις ομάδες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει αναδιάρθρωση στις κατηγορίες του τοπικού, είπε:
«Αντικειμενικά υπάρχουν προβλήματα για να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε μια Ένωση που μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να σκεφτούμε και την ιδιομορφία του νησιωτικού συμπλέγματος. Το να αφήσεις για παράδειγμα να ανέβουν περισσότερες ομάδες σε μια κατηγορία η οποία θα αποτελείται από είκοσι ομάδες, σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά τα έξοδα μετακινήσεων αυτών των ομάδων θα είναι διπλάσια».

Όσο για το αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της χρονιάς, ήταν ξεκάθαρος:
«Όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου