Οργή λαού στ’ Απόλλωνα για ανάρτηση στο Facebook από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου

Οργή λαού στ’ Απόλλωνα για ανάρτηση στο Facebook από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου

Οργή λαού στ’ Απόλλωνα για ανάρτηση στο Facebook από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5461 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινότητα και η Φιλοζωική Ρόδου

Σοβαρές δημόσιες αντιπαραθέσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να φθάσουν και στη δικαιοσύνη, κατεγράφησαν στη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ κατοίκων των Απολλώνων (και όχι μόνο) και μέλη ή φίλους της Φιλοζωικής Ρόδου.

Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση που έγινε στο διαδίκτυο (Facebook) από μέλος του Συλλόγου, η οποία γνωστοποιούσε ότι βρέθηκαν νεκρά από φόλες δύο σκυλιά στην πειροχή των Απολλώνων.
Αρχικά η ανάρτηση (συνοδευόμενη από φωτογραφία τριών σκυλιών) ανέφερε:

«Χωριό Απόλλωνα.
Θα πήγαιναν για στείρωση την Πέμπτη, δύο αρσενικά κι ένα θηλυκό. Από χθες υπάρχει μόνο το μαύρο. Τα άλλα δύο έφυγαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Συγχαρητήρια στους κατοίκους των Απολλώνων που ενώ όλοι μένουμε στο σπίτι αυτοί παίρνουν ειδική άδεια για να ρίχνουν φόλες!»

Η τοποθέτηση αυτή στη σελίδα του Κυνοκομείου Ρόδου, πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη αντίδραση εκατοντάδων κατοίκων των Απολλώνων (και όχι μόνο) οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την «ενοχοποίηση» ολόκληρου του χωριού και κάλεσαν την καταγγέλλουσα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα η καταγγέλλουσα ζήτησε συγγνώμη τροποποιώντας τη δημοσίευση αλλά δυστυχώς, η κατάσταση είχε αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη.

Σφοδρή αντίδραση
από τον πρόεδρο της κοινότητας

Ο κ. Μάκης Λαγογιάννης, πρόεδρος της κοινότητας Απολλώνων, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο (ομάδα κοινότητας Απολλώνων) σημείωσε:

«Σήμερα μετά λύπης είδαμε αυτή τη θλιβερή δημοσίευση στο Facebook από την (...) η οποία θεωρεί ότι δύο ζωάκια στο χωριό μας φύγανε από φόλες.
Γεγονός που αν ισχύει, είναι καταδικαστέο.

Το θέμα όμως είναι ότι πολλοί σπεύσανε να καταδικάσουν όλο το χωριό λέγοντάς μας δολοφόνους, να ρίξουν ναπάλμ να μας ισοπεδώσουν και διάφορα άλλα. Συγχαρητήρια κυρία μου που με το περιστατικό αυτό βρήκατε την ευκαιρία να δείξετε το μένος σας για το χωριό μας».

Μιλώντας χθες στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο κ. Μάκης Λαγογιάννης, επισήμανε ότι ολόκληρη η τοπική κοινωνία βρίσκεται εν βρασμώ, εξαιτίας αυτών των αναρτήσεων και των υπόλοιπων σχολίων που ακολούθησαν.

«Είναι αναληθή όλα όσα γράφηκαν αλλά και άκρως συκοφαντικά σε βάρος των κατοίκων του χωριού μας. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά τα σκυλιά βέρθηκαν νεκρά και κανείς δεν μας ειδοποίησε ως κοινότητα.
Απ’ όσο ξέρουμε ούτε και η αστυνομία ειδοποιήθηκε.

Τέτοιες αναρτήσεις, είναι ανυπόστατες, απαράδεκτες, αυθαίρετες αλλά κυρίως επικίνδυνες για τις τοπικές μας κοινωνίες γιατί εξαιτίας τους αντλούνται από την κοινή γνώμη αυθαίρετα συμπεράσματα και πυροδοτούνται ανεξέλεγκτα σχόλια σε βάρος μιας κοινότητας που έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο σε τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης αλλά και της εργατικότητας.

Να γνωρίζουν όσοι ενεπλάκησαν σε αυτές τις αθλιότητες, ότι διατηρούμε ως κοινότητα ζωντανό το δικαίωμά μας να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Όλα έχουν ένα όριο. Κανείς δεν μπορεί να συκοφαντεί και να προκαλεί τον Απολλωνιάτικο λαό με ανυπόστατα σχόλια, ανοησίες και απειλές» τόνισε ο κ. Μάκης Λαγογιάννης.

Η ανακοίνωση
της Φιλοζωϊκής Ρόδου

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου που εκδόθηκε χθες αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, τιμούν και σέβονται απόλυτα την πολιτισμική και πολιτιστική ιστορία και συνεισφορά των Απολλώνων στον τόπο μας.

Όμως, είναι αλήθεια, ότι ο σύλλογός μας, επανειλημμένα κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκεί περιστατικά κακοποιήσεων, όπως άλλωστε δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ρόδου και εμφαίνεται σε στατιστικές μελέτες που κατά καιρούς εκπονούμε.
Τα περιστατικά αυτά, πέρα από το ότι σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν την τοπική κοινωνία των Απολλώνων, καταδικάζονται κιόλας από τη σφοδρή της πλειονότητα.

Ο σύλλογος είναι και θα παραμείνει πρόσφορος, για οποιαδήποτε συνεργασία με τοπικούς φορείς ή ακόμα και δημότες της περιοχής, ώστε να φροντίσουμε να εκλείψουν τέτοια περιστατικά εντελώς και να τιμωρηθούν οι δράστες τους».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος