Το φθινόπωρο το ραντεβού μας στην Αθήνα

Το φθινόπωρο το ραντεβού μας στην Αθήνα

Το φθινόπωρο το ραντεβού μας στην Αθήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 163 ΦΟΡΕΣ

Ο Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι μ’ αυτόν αγώνες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου με συμμετοχές και δρομέων από τα Δωδεκάνησα

Λίγο πίσω πάει φέτος ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, ένας αγώνας που αποκτά δυναμική, όπως ο Μαραθώνιος στην πόλη, και ήταν προγραμματισμένος να γίνει αρχικώς στις 22 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν να μεταφερθεί την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία για χιλιάδες δρομείς και φέτος να συμμετάσχουν.

Μέχρι και την αναβολή του που ανακοινώθηκε στις 9 Μαρτίου, είχαν δηλώσει συμμετοχή αρκετοί δρομείς και από τα Δωδεκάνησα, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Χατζηιωάννου που θα συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής με τα χρώματα του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, έχοντας ήδη έναν πολύ καλό χρόνο γι’ αυτόν. Τώρα μένει να φανεί αν, μετά την αλλαγή ημερομηνίας, θα διατηρηθούν όλες οι συμμετοχές από τους αθλητές της περιοχής μας.

Η επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή ημερομηνίας στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας:

«Σε συνέχεια της απόφασης για την αναβολή του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων και ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνουν ότι ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2020 θα διεξαχθεί την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου.

Με αίσθημα ευθύνης και πρωταρχικό μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας, ΣΕΓΑΣ και Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν τη μεταφορά του αγώνα στις αρχές του φθινοπώρου, με την πεποίθηση ότι η νέα αυτή ημερομηνία θα δώσει το χρονικό περιθώριο ανάκαμψης από την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε και θα προσδώσει στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας ένα χαρακτήρα προετοιμασίας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο ΣΕΓΑΣ θα ενημερώσει με ξεχωριστό προσωπικό email όλους τους εγγεγραμμένους δρομείς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τη διαχείριση της εγγραφής τους.

Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο, ο ΣΕΓΑΣ εξετάζει ήδη όλα τα ενδεχόμενα και πολύ σύντομα, ακολουθώντας και τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων, θα ανακοινώσει και τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής όλων των αγώνων του Run Greece 2020.»

Τα σημεία στα οποία χτυπά η καρδιά της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου Αθήνας
Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Λεωφόρος Αμαλίας, Β. Σοφίας, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Πατησίων. Σε αυτά τα σημεία και τους γύρω δρόμους χτυπά η καρδιά της Αθήνας καθώς ο Ημιμαραθώνιος δημιουργεί μια μοναδικά γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Οι χιλιάδες των δρομέων και οι θεατές που χειροκροτούν την προσπάθειά τους, απολαμβάνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια του γεγονότος.

Ο αγώνας ξεκινάει στις 09.00, με την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου (21.1.χμλ.), στην πλατεία Συντάγματος επί της Λεωφόρου Αμαλίας. Λίγο αργότερα, στις 09.10, δίνεται η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 3χλμ επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, στο ύψος του σταθμού Μετρό «Ευαγγελισμός». Στις 09:35 ακολουθεί ο Αγώνας 1000μ Παιδιών και ΑμΕΑ (Λεωφ. Βασ. Σοφίας στο ύψος της οδού Ριζάρη), ενώ η αγωνιστική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 11:45 με την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ, του μαζικότερου αγώνα της διοργάνωσης, από την πλατεία Συντάγματος. Όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης τερματίζουν μπροστά στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ο ιδανικός αγώνας για όλους τους τακτικούς αλλά και τους αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ. και 3χλμ. γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής κατά μήκος των πλέον σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων, ενός από τους πιο δημοφιλείς αθλητικούς και πολιτιστικούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, της Αθήνας.

Ειδικότερα ο Αγώνας Δρόμου 3χλμ, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς του Δήμου Αθηναίων, δίνει την ευκαιρία σε όλους πολίτες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους έστω και για πρώτη φορά, τρέχοντας ή περπατώντας τους δρόμους της πρωτεύουσας. Άλλωστε η χαρά της συμμετοχής είναι αυτή που μετράει περισσότερο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν ξανά, αφότου ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, να δηλώνουν συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης: athinahalfmarathon.gr.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας διεξάγεται και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών του ΣΕΓΑΣ, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι πρωταθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της χώρας».

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή