Διακόπηκε για τις 4 Μαΐου η δίκη των δύο δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη

Διακόπηκε για τις 4 Μαΐου η δίκη  των δύο δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη

Διακόπηκε για τις 4 Μαΐου η δίκη των δύο δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Για τις 4 Μαΐου διακόπηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο εφάρμοσε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που έχει εκδοθεί και αφορά τον ευρύτερο περιορισμό λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, προκειμένου έτσι να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η ΚΥΑ προβλέπει την αναστολή εκδίκασης όλων των υποθέσεων σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια, πλην των αυτόφωρων αδικημάτων και μόνο για τις περιπτώσεις που υπάρχει κράτηση κατηγορουμένων και αντίστοιχα υποθέσεων προσωρινών διαταγών.

Επίσης, «για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής (όπως στην περίπτωση της υπόθεσης Τοπαλούδη), το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων». Με βάση λοιπόν τη διάταξη αυτή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 4 Μαΐου 2020.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο