Ο Αλμπέρ Καμί βολτάρει στους κάπως έρημους δρόμους μας…

Ο Αλμπέρ Καμί βολτάρει στους κάπως έρημους δρόμους μας…

Ο Αλμπέρ Καμί βολτάρει στους κάπως έρημους δρόμους μας…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Ποιος θα το πίστευε πως, μετά το 1947 και συγκεκριμένα το 2020, το μυθιστόρημα του Αλμπέρ Καμύ «Η πανούκλα» θα γινόταν μπεστ σέλερ στην Ελλάδα (απαίσιος όρος, πραγματικά) λόγω του κορωνοϊού.

Αληθινά νοιώθω ευτυχής (νοιώθω με «οι» και όχι «ι», γιατί έτσι γραφόταν όταν πρωτοερωτευτήκαμε πιτσιρικάδες), γιατί ίσως είναι το μοναδικό έργο του συγγραφέα αυτού με τόση σημασία τώρα και λείπει από τη βιβλιοθήκη μου.

Έχει γίνει επίσης της μόδας να απαγγέλουμε ρητά, λόγια μεγάλων ανδρών δηλαδή, μεγάλων στο πνεύμα και όχι στην ηλικία, μπας και πείσουμε τον κόσμο να μείνει σπίτι. Αυτά τα τσιτάτα μας μάραναν. Ο Γάλλος λοιπόν συγγραφέας είχε πει πως, όταν χαρακτηρίζεις άσχημα τα πράγματα, επιτείνεις τη δυστυχία του κόσμου. Αυτό δεν άκουσα να το αναφέρει κανείς.

Σιχαθήκαμε να βλέπουμε Κορωνοϊό LIVE, «συντονιστείτε εδώ και θα δείτε πώς προχωρά…» Κάθονται λοιπόν ένα τσούρμο στα σπίτια, νέοι και γέροι κεχηνότες, μπροστά από τις οθόνες της τηλεόρασης και του υπολογιστή ή του κινητού κι απολαμβάνουν το σκηνικό.

Μόνο ο Αλπέρ Καμύ έχει το δικαίωμα να σουλατσάρει στους δρόμους χωρίς να κρατά ταυτότητα και διαβατήριο, έγγραφο για ελεύθερη κίνηση και το κινητό του τηλέφωνο με το απαραίτητο sms από το 13033. Έχει συνεισφέρει στο ν’ απαλύνει τον πόνο κάποιων και σίγουρα δυσαρεστεί τους απέναντι στον καιρό του κορωνοϊού, που δεν άνοιξαν να ξεστραβωθούν ούτε αθλητική εφημερίδα και τώρα την είδαν …τυφλοπόντικες.

Βεβαίως αν βγάλουν νόημα οι περισσότεροι, διαβάζοντας απίστευτα πονήματα, να μου γράψουν… Ο Αμπέρ Καμύ λοιπόν έτσι βολτάρει στους κάπως έρημους δρόμους της χώρας μας τώρα κι ευχαριστεί τους υπουργάκους για την τιμή που του έκαναν ν’ αναφέρουν τ’ όνομά του.

Το ‘πραξαν όμως κάπως αργά. Ας βάλουν σε τάξη τα ΜΜΕ κι ας ελαχιστοποιήσουν τον πανικό. Με την καπαρντίνα του και το τσιγάρο στο στόμα ο συγγραφέας μας έχει πιάσει τον σφυγμό κι αναζητά το αληθινό νόημα όσων λέγονται από τους ανειδίκευτους ειδικούς των ΜΜΕ.

Και θα τη βρει την άκρη, μη νομίζετε…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!