Τέλος εποχής για τους... ανόητους ή δόλιους φαρσέρ;

Τέλος εποχής για τους... ανόητους  ή δόλιους φαρσέρ;

Τέλος εποχής για τους... ανόητους ή δόλιους φαρσέρ;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Εκατοντάδες ήταν τα τελευταία χρόνια, οι τηλεφωνικές φάρσες για δήθεν τοποθέτηση βόμβας σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και δικαστήρια. Οι άθλιοι αυτοί «κουκουλοφόροι» κατάφερναν να αναστατώνουν τον κόσμο, να ταλαιπωρούν υπαλλήλους και συναλλασσόμενους και παράλληλα να αποκομίζουν διάφορα οφέλη, ανάλογα με την περίπτωση.

Μόνο το χρονικό διάστημα του 2002 έως 2003 (εποχή που είχαν τοποθετηθεί μαζικά τα καρτοτηλέφωνα στο νησί της Ρόδου) οι τηλεφωνικοί αυτοί φαρσέρ, είχαν καταφέρει να αναστατώσουν πάνω από 80 φορές τα δικαστήρια, τη Δημόσια Οικονομική Εφορία και άλλες υπηρεσίες στην πόλη της Ρόδου, παραμένοντας πάντα ασύλληπτοι.
Μόνο σε μία περίπτωση υπήρξε σύλληψη φαρσέρ, ο οποίος και εμφανίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης όπου και καταδικάστηκε.

Σήμερα όμως, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετοί καρτοδέκτες στην πόλη της Ρόδου, οι τηλεφωνικές αυτές φάρσες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο ή έχουν μηδενιστεί σχεδόν και η εξήγηση αντιστοιχεί στο ότι η πόλη μας έχει πλέον εκατοντάδες κάμερες τοποθετημένες οι οποίες μπορούν να καταγράφουν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά, την ώρα και τον τρόπο που κινείται κανείς κοντά σε καταστήματα τα οποία τις χρησιμοποιούν για ασφάλεια.

Κάπως έτσι εντοπίστηκε και ο συγκεκριμένος δράστης: λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα – φάρσα, εντοπίστηκε να κινείται έξω από τη βιτρίνα γνωστού καταστήματος, που βρίσκονταν σε πάρα πολύ μικρή απόσταση από τον τηλεφωνικό καρτοδέκτη όπου έγινε το τηλέφωνο στην Άμεσο Δράση. Προσήχθη, εξετάστηκε και ομολόγησε. Και η συνέχεια ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια