Γυρίσματα της ταινίας «Χαμίνι» στη Ρόδο με την Κάκια Αναλυτή

Γυρίσματα της ταινίας «Χαμίνι» στη Ρόδο με την Κάκια Αναλυτή

Γυρίσματα της ταινίας «Χαμίνι» στη Ρόδο με την Κάκια Αναλυτή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 133 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 3 Μαΐου 1960 Αριθ. Φύλλου 2718

ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ

Σήμερον αναχωρεί αεροπορικώς εις Αθήνας ο βουλευτής κ. Στέλιος Κωτιάδης. Ο κ. Κωτιάδης θα επανέλθη το προσεχές Σάββατον.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΣ
Προχθές την 10ην πρωϊνήν εγένοντο τα εγκαίνια της εκθέσεως ζωγραφικής του Αγγέλου Κόντη, εις αίθουσαν της Ροδιακής Λέσχης. Εις τα εγκαίνια παρίσταντο ο Υπουργός Προεδρείας Κυβερνήσεως κ. Τσάτσος, ο Νομάρχης κ. Ιωάννου, ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης και άλλοι επίσημοι, ως και πλήθος κόσμου. Ανεφέρθη εξ άλλου ότι δύο ακουαρέλλες του κ. Κόντη ηγοράσθησαν υπό του ηθοποιού Άντονυ Κουήν και υπό του παραγωγού κ. Φόρμαν.

ΩΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Δ’ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΤΑΧΘΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΠΑΝΤΟΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑΝ ΤΟΥ Ο κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΤΟΝΙΣΕ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ


Ελάβομεν και δημοσιεύομεν την ακόλουθον επιστολήν του Αντιπροέδρου της Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων κ. Καΐσερλη, του Δημάρχου Πάτμου κ. Καλογιάννη και του κοινοτάρχου Καρδαμένης κ. Βαληνάκη.

«Αξ. κύριε Διευθυντά,
Σας παρακαλούμεν θερμώς όπως δημοσιεύσητε εις την έγκριτον Υμών εφημερίδα τα κάτωθι:
«Αναφερόμενοι εις όσα υπό της τοπικής εφημερίδος «ΠΡΟΟΔΟΣ», περί προνομίων της Δωδεκανήσου εδημοσιεύθησαν, θεωρούμεν υποχρέωσιν ημών, προς αποκατάστασιν των πραγμάτων, να δηλώσωμεν, ότι, ο κ. Νομάρχης, κατά το συνέδριον της τοπικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων της 25ης λήξαντος μηνός, απαντών εις σχετικήν περικοπήν ομιλίας του κ. Δημάρχου Ροδίων, εξέθεσε τας απόψεις του ως Έλληνος επιστήμονος, αναλύσας ταύτας, ετόνισεν όμως σαφώς, ότι, ως Νομάρχης Δωδεκανήσου, υιοθετεί την διατήρησιν παντός προνομίου αυτής και δεν θα είναι εκείνος, όστις θα πλειοδοτήση ή συντελέση εις την άρσιν τούτων.

Εν Ρόδω τη 1-5-1960

Ευχαριστούμεν θερμώς:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ
Δήμαρχος Κω, Αντιπρόεδρος της τοπικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων.
ΕΜΜ. ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ
Πρόεδρος Κοινότητος Καρδαμένης. Μέλος Δ.Σ.Τ. εν Δήμω και Κοινοτήτων Δ/σου και εκπρόσωπος της Τοπικής Ενώσεως παρά τη Κεντρική Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος».

ΤΟ «ΓΥΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ» Η ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ ΘΑ ΕΛΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως μας ανεκοίνωσε χθες εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Εταιρείας «Ρόδος Φίλμς» αι εσωτερικαί σκηναί της ταινίας το «Χαμίνι» έχουν περατωθή εις τα εν Αθήναις Στούντιο της «Άλφα» και ήδη θα αρχίση το γύρισμα των εξωτερικών σκηνών αι οποίαι θα γυρισθούν εις Αθήνας και εις Ρόδον. Εις την εν λόγω ταινίαν μετέχουν οι ηθοποιοί Κάκια Αναλυτή, Παπαγιαννόπουλος, Τσαγανέας, Τσαγανέα, Χατζηαργύρη, Βελεντζάς, Κούρκουλος και Κούλης Στολίγκας. Ο ίδιος εκπρόσωπος μας εδήλωσεν ότι το γύρισμα της εν λόγω ταινίας πραγματοποιείται δια μηχανημάτων «ΡΕΦΛΕΧ» ήτοι ωσάν αυτών που γυρίζεται η ταινία τα «Κανόνια του Ναβαρόνε».

Η πρεμιέρα της εν λόγω ταινίας θα λάβη χώραν εις Ρόδον και εις Αθήνας ταυτοχρόνως κατά το πρώτον δεκαπενθήμερον του Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ η «Ρόδος Φίλμς» ήρχισε την προετοιμασίαν δια το γύρισμα της δευτέρας της ταινίας η οποία θα έχη τον τίτλον «Μικρή Μαμά» του κ. Δ. Χαιροπούλου. Παραγωγός της εν λόγω ταινίας θα είναι και πάλιν ο κ. Λάσκος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...