«Καταπέλτης» η Ροδίτισσα εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους

«Καταπέλτης» η Ροδίτισσα εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους

«Καταπέλτης» η Ροδίτισσα εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6229 ΦΟΡΕΣ

Πρότεινε την ενοχή και των δύο και ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες των συγγενών

«Καταπέλτης» για τον 23χρονο Έλληνα και τον 21χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο ήταν η εισαγγελέας κατά τη χθεσινή αγόρευσή της, ενώ η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ξέσπασε κατά των δύο κατηγορουμένων ζητώντας να τους κοιτάξει στο πρόσωπο.

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη για την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων και για τα δύο εγκλήματα: του βιασμού και της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης, κατά συναυτουργία, για τα οποία και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι.
«Είχαν προαποφασίσει το εγκληματικό τους σχέδιο, αυτό του ομαδικού βιασμού, πολύ πριν συναντηθούν με την Ελένη Τοπαλούδη» είπε η κα Εισαγγελέας προσθέτοντας πως «κατάφεραν με την πρόφαση του φαγητού να την κάνουν να τους ακολουθήσει. Η Ελένη ανίδεη βάδιζε προς τον θάνατο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος η εισαγγελέας της έδρας είπε πως θα ζητήσει την παραπομπή στη δικαιοσύνη για ψευδορκία, συγγενών των κατηγορουμένων.
Σημειωτέον ότι η εισαγγελέας κ. Αριστοτελεία Δόγκα, κατάγεται από τη Ρόδο (από την πλευρά της μητέρας της) και φρόντισε μάλιστα να το επισημάνει στην αγόρευσή της, αναφέροντας τα εξής: «Έχω καταγωγή από τη Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα. Ευτυχώς που κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλοι θύματα».
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, πότε απευθυνόμενη στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας και πότε στους κατηγορούμενους δήλωσε βέβαια για την ενοχή τους, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από τον πατέρα του Έλληνα κατηγορουμένου, για τον οποίο ζήτησε από το δικαστήριο να σταλεί πίσω στην εισαγγελία η δικογραφία για περαιτέρω έρευνα.

Έρευνα για τον πατέρα του Έλληνα
Τη βεβαιότητά της πως ο πατέρας του Έλληνα κατηγορουμένου γνώριζε όσα είχα γίνει, επανέλαβε η εισαγγελέας, που δεν έβαλε στο κάδρο και τη γιαγιά του κατηγορουμένου. «Η γιαγιά έχει ακούσει, δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι πάνω σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της. Να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και να σταλούν στις εισαγγελικές αρχές για ευθύνες του πατέρα του Ροδίτη, όσον αφορά την εξαφάνιση του στρώματος, εκεί όπου μαρτύρησε η Ελένη. Ο πατέρας θα πρέπει να ερευνηθεί και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, αφού πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο «για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό» και να αλλάξει εκ των υστέρων στιγμιογράφηση ώστε να είναι ακαταλόγιστος».

«Το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος»
Στην εισαγωγή της αγόρευσής της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με το newsbomb.gr η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης για την οποία, όπως είπε, διαισθάνονταν ότι θα την αναλάβει.
«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ - την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό, ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση», τόνισε η εισαγγελέας και υπογράμμισε την ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στη δίκη.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε».

Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό.

Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι». Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στη μητέρα της Ελένης που την παρακολουθούσε λέγοντάς της: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».
Συνεχίζοντας η εισαγγελέας είπε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε ένιαι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος.

Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε - ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη». Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης - «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε – απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης. Αναφέρθηκε επίσης σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπήρξαν προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δεν θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του».

Τι είπε στους γονείς της Ελένης
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμπεριφορά της οικογένειας και κυρίως της μητέρας της Ελένης η εισαγγελικής λειτουργός η οποία σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, είπε τα εξής:

«Υποκλίνομαι στο ήθος σας, κ. Τοπαλούδη, είστε εκπαιδευτικός, με έχετε διδάξει κι εμένα. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι μας κοροϊδεύουν; Πιστεύετε ότι αυτοί οι δύο είναι τσακωμένοι; Αυτά κάθεστε και λέτε δημόσια; Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Υποτίθεται ότι δεν μιλιούνται και στα διαλείμματα γελάνε. Αν ήταν σε ρήξη, ο ένας θα έτρωγε τις σάρκες του άλλου. Πού αποσκοπούν; Στις αμφιβολίες γι’ αυτό κάνουν αυτή την παράσταση.
Η πρώτη απολογία του Αλβανού κατηγορουμένου είναι η μόνη κοντά στα γεγονότα. Μετά αρχίζουν τα απίστευτα ψέματα που αποσκοπούν στη συσκότιση της αλήθειας.

Άκουσα τον κύριο Αβδελίδη και τον κύριο Κυπραίο να λένε είμαστε συλλειτουργοί της δικαιοσύνης.
Είναι σεβαστό, δικηγόρος υπήρξα, είχα και σύζυγο δικηγόρο που τον έχασα το ’13. Όταν ο ρόλος ενός δικηγόρου είναι συμβουλευτικός πώς να φτιάξω σενάριο, δεν είναι συλλειτουργός. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω τη νομοθετική λειτουργία αλλά είμαι ήσυχη ότι θα βγει η αλήθεια. Το πόσο θα μείνουν στη φυλακή αυτοί οι δύο δεν εξαρτάται από το δικαστήριο. Θα το πάμε μέχρι τέλους. Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαιώματα, άκουσα τον κύριο Αβδελίδη ότι ο εντολέας του ήταν σε οικτρή κατάσταση και ότι αυτό δεν έγινε σεβαστό. Κοροϊδευόμαστε;
Δεν ξέρετε να κάνετε τη δουλειά σας. Ήμουν αυτή που διέκοψα όταν είδα το ρίγος του και αυτό ήταν αληθινό. Μόνο που δεν του φέραμε αέρα να του κάνουμε.

Διακόψαμε 3-4 φορές να πιει το νεράκι και το καφεδάκι του. Και εγώ άρρωστη ήμουν, κόντεψα να πεθάνω εδώ πάνω και οι γιατροί μου είπαν τι κάνετε και βγαίνετε και μου λέτε αυτά; Ε όχι υπάρχουν και όρια … Μη με διακόπτετε, είναι η δική μου ώρα. Ακόμα και αν υπήρχε θανατική ποινή, που δεν υπάρχει, πρέπει ο άλλος να είναι υγιής. Ο κύριος … καταλαβαίνει πολύ καλά και του έχουν πει να λέει ότι δεν είναι καλά και να κόβει την απολογία στο σημείο της σκάλας και μετά πάει πίσω και ρίχνει και έναν ύπνο. Διανοήθηκε ποτέ ότι θα φοβηθούμε μήπως είχε κορωνοϊό; Θα δικάσουμε και σε συνθήκες κορωνοϊού και πανδημίας. Αυτό πρέπει να κάνουν οι δικαστές, γι’ αυτό πληρώνονται, γι’ αυτό κάνουν αυτό το επάγγελμα».

Τα λουλούδια και η συγκίνηση
«Η κόρη σας ήταν μία ηρωίδα, ένα «δώρο» της ζωής, ένα κόσμημα της ζωής, ενώ οι κατηγορούμενοι η «κατάρα» της ζωής και άθλια υποκείμενα»! Με τον τρόπο αυτό η εισαγγελέας της έδρας, απευθυνόμενη προς τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, έκλεισε την αγόρευσή της, ζητώντας τόσο ο 23χρονος Έλληνας όσο και ο 21χρονος αλλοδαπός, να κηρυχθούν ένοχοι.

Στο σημείο εκείνο όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ο πατέρας της φοιτήτριας Ιωάννης Τοπαλούδης, σηκώθηκε και προσέφερε στην κα Εισαγγελέα λουλούδια με αποτέλεσμα η εισαγγελική λειτουργός να φορτιστεί πολύ και να δηλώσει πως «δεν της έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» και ζήτησε από το δικαστήριο να την συγχωρέσει, ενώ από το ακροατήριο ακούστηκαν χειροκροτήματα και επιφωνήματα.

Το ξέσπασμα της μητέρας
Η μητέρα της Ελένης ξέσπασε κατά της διαδικασίας και απευθυνόμενη στους δύο νεαρούς κατηγορούμενους τους ζητούσε να την κοιτάξουν κατά πρόσωπο...
«Τα πρόσωπά σας γιατί δεν τα δείχνετε και τα έχετε κατεβασμένα. Έριξες το σώμα του παιδιού μου για να εξαφανιστεί, άνανδροι. Φτάνουν τα ψέματα!», είπε η μητέρα.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο