Το Τελωνείο Ρόδου συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων της χώρας

Το Τελωνείο Ρόδου συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων της χώρας

Το Τελωνείο Ρόδου συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων της χώρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 17 Μαΐου 1960 Αριθ. Φύλλου 2730

ΔΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ

Ο κ. ΦΟΡΜΑΝ ΕΞΗΡΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ - ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Η ΕΙΡ. ΠΑΠΑ
Προχθές επέστρεψεν εις Αθήνας από την Ρόδον η Ειρήνη Παπά η οποία ως γνωστόν πρωταγωνιστεί εις το φιλμ του Καρλ Φόρμαν «Τα κανόνια του Ναβαρόνε». Η Ειρήνη Παπά η οποία είχεν αναχωρήσει με τους άλλους πρωταγωνιστάς της ταινίας είχεν αφιχθή εκ νέου ενταύθα την παρελθούσα εβδομάδα και «εγύρισε» διαφόρους συμπληρωματικάς σκηνάς εις την Ιεράν Μονήν «Σκιάδι».

Η Ειρήνη Παπά θα μεταβή εις Λονδίνον περί τα τέλη Μαΐου. Εν τω μεταξύ το δεύτερον συνεργείον το οποίον υπό την διεύθυνσιν του Έλληνος σκηνοθέτου Ερρίκου Ανδρέου και την προσωπικήν επίβλεψιν του Καρλ Φόρμαν ολοκλήρωσε το «γύρισμα» διαφόρων σκηνών, αναχωρεί δι’ Αθήνας σήμερον. Εξ άλλου σήμερον την μεσημβρίαν ο Καρλ Φόρμαν συνηντήθη εις Αθήνας μετά του Υπουργού Βιομηχανίας κ. Ν. Μάρτη την δε 7ην μ.μ. έδωσεν Πρες - Κόμφερανς εις τους αντιπροσώπους του Ελληνικού και ξένου Τύπου σχετικώς με το γύρισμα εν Ρόδω της ταινίας, εξάρας την συμπαράστασιν της Κυβερνήσεως.

ΑΦΙΞΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΟΥ
Προχθές διά του ατμοπλοίου της γραμμής αφίκετο εις Ρόδον ο Επιθεωρητής Σωματικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας κ. Μ. Ρίζος, ο οποίος κατά την διάρκειαν της παραμονής του ενταύθα θα επιθεωρήση τα Σχολεία Μέσης Εκπαιδεύσεως.

ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟΝ ΡΟΔΟΥ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ανεκοινώθη ότι κατά το παρελθόν έτος η κίνησις του Τελωνείου Ρόδου, συμφώνως προς επίσημα στοιχεία, αναβιβάζει τούτο εις θέσιν μεταξύ των πέντε πρώτων της χώρας. Η δραστηριότης αύτη οφείλεται κυρίως εις τας εισαγωγάς. Εξ άλλου, συμφώνως προς πληροφορίας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά το 1959 αι εισαγωγαί εις Δωδεκάνησον ανήλθον εις 4.000 τόννους συνολικής αξίας 175.000.000 δραχμών, ενώ αι εξαγωγαί έφθασαν τας εικοσιμία χιλιάδας τόννων αξίας 57.000.000 δρχ.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΔΙΕΠΙΣΤΩΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΟΝ
Εκ της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου ανεκοινώθη ότι ειδικός υπάλληλος αυτής επεσκέφθη κατ’ αυτάς την Κάρπαθον και την Κάσον και επραγματοποίησε περιοδείαν ανά τας κοινότητας όπου ήλθεν εις επαφήν μετά των μελισσοκόμων και έδωσεν οδηγίας διά την περαιτέρω βελτίωσιν και ανάπτυξιν της μελισσοκομίας. Κατά την αυτήν ανακοίνωσιν η μελισσοκομία εις αμφοτέρας τας νήσους αναπτύσσεται ικανοποιητικώς και θα έχη αξιολόγους αποδόσεις.

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΤΩΝ ΚΑΓΚΑΒΩΝ ΣΥΜΗΣ
ΣΥΜΗ, (του ανταποκριτού μας)
Μέχρι τέλους Μαΐου αναμένεται ότι θα αναχωρήσουν εκ Σύμης, τέσσερα σπογγαλιευτικά σκάφη του τύπου «Καγκάβα» δι’ εργασίαν εις διαφόρους περιοχάς. Επίσης ανεχώρησαν τα δύο σπογγαλιευτικά σκαφάνδρων, δι’ εργασίαν εις τα παράλια της Βορείου Αφρικής.

ΑΥΞΗΣΙΣ ΕΞΟΔΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Δι’ αποφάσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ενεκρίθη αύξησις τις 150 ημέρας των εκτός έδρας εξόδων κινήσεως των τεχνικών υπαλλήλων των Δήμων και κοινοτήτων. Το μέτρον ελήφθη διά την καλυτέραν παρακολούθησιν της εκτελέσεως των δημοτικών και κοινοτικών έργων και της εφαρμογής των Νομαρχιακών προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...