Eνώνουν τις δυνάμεις τους οι τοπικοί φορείς της Ρόδου

Eνώνουν τις δυνάμεις τους οι τοπικοί φορείς της Ρόδου

Eνώνουν τις δυνάμεις τους οι τοπικοί φορείς της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1392 ΦΟΡΕΣ

Αποφασίστηκε η επαναδραστηριοποίηση του ΠΡΟΤΟΥΡ και πρόεδρος θα είναι ο Αλ. Κολιάδης

Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), όπως προέκυψε από τη χθεσινή, μαραθώνια συνεδρίαση των μελών του, κατά την οποία αναδείχθηκε η βούληση όλων να συνεχιστεί η λειτουργία του άλλοτε κραταιού Οργανισμού καθώς και η επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισης Προορισμού (DMO) για το νησί.

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκεσε η διευρυμένη αυτή συνεδρίαση (σ.σ. από τις 2:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7:00 μ.μ.) για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κατά την οποία βέβαια έγινε αναλυτική συζήτηση και τοποθέτηση όλων των παρισταμένων με κοινό σημείο την αγωνία που εξέφρασαν για την πορεία της φετινής σεζόν αλλά και την ανάγκη λειτουργίας επιτέλους στη Ρόδο ενός Φορέα Διαχείρισης Προορισμού, ρόλο τον οποίο θα μπορούσε να επιτελέσει και ο ΠΡΟΤΟΥΡ κατά κάποιους.

Τη συνεδρίαση, βέβαια, άνοιξε ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρέλειψε να πει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά εξέπεμψε και ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να το βάλουμε κάτω αλλά όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε και τη διαφήμιση που χρειάζεται για τη Ρόδο. Μάλιστα, άμεσα, αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικτυακή καμπάνια από τον Δήμο της Ρόδου, την οποία «τρέχει» ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Ο κ. Καμπουράκης, λένε οι ίδιες πληροφορίες, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ, λέγοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να συμμετέχουν εκπρόσωποι και άλλων φορέων ωστόσο, λόγω των σημερινών συνθηκών, δεν θα επιμείνουν για να συνεισφέρουν χρηματικά. Παράλληλα, θα γίνουν προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Όλοι όσοι μίλησαν, στη συνέχεια, στάθηκαν στο ότι η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, και ο ΠΡΟΤΟΥΡ μπορεί αναμφισβήτητα να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, όπως και στο να έχουμε καλύτερη παρουσία στις εκθέσεις.

Όσον αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ, οι πληροφορίες θέλουν τον Δήμαρχο να επιθυμεί να είναι απλό μέλος και πρότεινε για Πρόεδρο τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, Α’ Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα τον Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ και πρώην Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γιάννη Ιατρίδη, Β’ Αντιπρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Ταρασλιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μιχάλη Σεΐτη και Ταμία τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Θανάση Στάμο, προτάσεις βέβαια που έτυχαν καθολικής έγκρισης.
Την άλλη εβδομάδα, αναμένεται να συγκληθεί η γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ για την αλλαγή του καταστατικού του. Σημειώνεται επίσης ότι, από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα προκύψει και η εκτελεστική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, εκτός από τους προαναφερθέντες, συμμετείχαν και οι παρακάτω κ.κ.:
-Μιχάλης Σοκορέλος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου
- Γώργος Αντώνογλου, μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
- Παναγιώτης Τοκούζης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δωδεκανήσου
- Κώστας Κατσίβας, πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου
- Νίκος Κωστάκης, μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου
- Νίκος Τσούλλος, πρόεδρος ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

- Στέργος Γιαννάς, πρόεδρος Ένωσης Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων
- Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, αντιδήμαρχος
- Δώρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος
- Βασίλης Παπαοικονόμου, δημοτικός σύμβουλος
- Μιχάλης Παλαιολόγου, δημοτικός σύμβουλος

- Μιχάλης Καφετζής, δημοτικός σύμβουλος
-Γιώργος Ματσίγκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων
-Θεοδόσης Καστανίδης, Πρόεδρος των ταξιτζήδων
-Γιάννης Κλούβας, Πρόεδρος των Εστιατόρων
Ακόμη, από τους πράκτορες μετείχε ο κ. Χατζηλιαμής κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη