Α. Κολιάδης: Η «επανεκκίνηση» του ΠΡΟΤΟΥΡ και η σύμπραξη όλων των φορέων

Α. Κολιάδης: Η «επανεκκίνηση» του ΠΡΟΤΟΥΡ και η σύμπραξη όλων των φορέων

Α. Κολιάδης: Η «επανεκκίνηση» του ΠΡΟΤΟΥΡ και η σύμπραξη όλων των φορέων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 621 ΦΟΡΕΣ

Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι μου επισημαίνει ο πρόεδρος του

Η «επανεκκίνηση» του άλλοτε κραταιού Οργανισμού και η σύμπραξη όλων των φορέων που εμπλέκονται στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου, είναι οι βασικοί στόχοι του νεοεκλεγέντος Προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», ο ίδιος μοιάζει να έχει συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει και, βέβαια, δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την εξαιρετικά τιμητική θέση για την οποία τον πρότεινε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης.

«Ξέρω ότι η θέση του Προέδρου είναι μία θέση ευθύνης», λέει και τονίζει ότι το σημαντικό είναι ότι κατά την πρώτη αυτή συνεδρίαση των μελών του ΠΡΟΤΟΥΡ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη επαναλειτουργίας του γιατί ακριβώς είναι ένας Οργανισμός που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προβολή και διαφήμιση της Ρόδου-και μπορεί να συνεχίσει να το κάνει. Μάλιστα, ο νέος Πρόεδρός του δεν παραλείπει να θυμίσει ότι κάποτε ο ΠΡΟΤΟΥΡ ήταν γνωστός σε όλη την Ευρώπη και ότι αποτέλεσε έναν οργανισμό-πρότυπο που ήθελαν να τον μιμηθούν πολλές τουριστικές περιοχές ανά τη χώρα.

Αυτές τις πρώτες ημέρες αφότου εξελέγη σ’ αυτή τη βαρύνουσα θέση, ο κ. Κολιάδης έχει δώσει έμφαση στην ενημέρωσή του από τους νομικούς συμβούλους και τα στελέχη του Οργανισμού σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του και τα διαδικαστικά θέματα, ενόψει βέβαια και της αλλαγής του καταστατικού του που έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου.

Πρωταρχικός στόχος του είναι η ανασυγκρότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ, η οποία, εκτός των άλλων, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει πράξη και μέσα από μία σύμπραξη όλων των φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στο νησί με κοινό σκοπό την καλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμισή του.

Στοιχείο προβληματισμού παραμένει βέβαια, και σ’ αυτή τη νέα εποχή που φαίνεται να ξεκινάει για τον ΠΡΟΤΟΥΡ, η χρηματοδότησή του και ο τρόπος που θα διασφαλιστεί αυτή, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις δράσεις του, οι οποίες πλέον πρέπει να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή.

Όπως λέει ο κ. Κολιάδης, αυτό που θα επιδιώξει πρώτα είναι το «άνοιγμα» του ΠΡΟΤΟΥΡ σε όλους τους φορείς και θα εξετάσουν κατά πόσον μπορούν αυτοί να έχουν λόγο στις δραστηριότητες του Οργανισμού, δηλαδή να είναι κατοχυρωμένοι, να μπορούν να μετέχουν στις γενικές συνελεύσεις κτλ., δίχως όμως να τους επιβάλουν την οικονομική συνεισφορά- να μη σταθεί δηλαδή αυτό εμπόδιο στη συμμετοχή τους και να εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές