Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και δήμος Ρόδου manus in mano(**)

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και δήμος Ρόδου manus in mano(**)

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και δήμος Ρόδου manus in mano(**)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Μιχάλης Μαντικός*

Όταν στις 11 Οκτωβρίου 2017, κοινοποιήθηκε η απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, στο πλαίσιο επίλυσης της «σύγκρουσης» μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, με τη βοήθεια σχετικής ανάλυσης ανέφερα- πρότεινα δια του Τύπου (24-10-2017), την ακόλουθη κυρίαρχη στρατηγική των εμπλεκόμενων μερών:

«Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού επαγγελματικών ομάδων που απασχολούνται στις εκδηλώσεις μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία των χώρων, όπου αυτές τελούνται, από συμπεριφορές που αντίκεινται στα χρηστά ήθη, τους εκκλησιαστικούς κανόνες και στην ισχύουσα νομοθεσία.

Έτσι, οι εμπλεκόμενοι στηριζόμενοι στην κυρίαρχη στρατηγική και γνωρίζοντας ότι η σύγκρουση έχει ως θεμέλιο λίθο την κακή επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που συσχετίζονται μεταξύ τους και που χαρακτηρίζονται από κάποιο είδος ασυμβατότητας σχετικά με ανάγκες, ιδέες, απόψεις, στόχους ή αξίες, μπορούν να αναζητήσουν τους ζητούμενους κοινούς τόπους manus in mano».

Διαφαίνεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και ο Δήμος Ρόδου αξιοποίησαν την κυρίαρχη στρατηγική και πέτυχαν, δια των εκπροσώπων τους να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα έπειτα από: «συλλογική μελέτη και συζήτηση, προασπιζόμενοι πάντα την ιερότητα του τόπου προς αποφυγήν ανάρμοστων γεγονότων και συμπεριφορών και σεβόμενοι τη Χριστιανική μας πίστη…», όπως αναφέρθηκε σε σχετική δήλωση.

Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα είναι επακόλουθο της έκφρασης της αδιάληπτης ποιμαντικής αγάπης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου και της αλλαγής νοοτροπίας της δημοτικής αρχής, όπως αυτή εκφράζεται από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, δηλαδή: Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και Δήμος Ρόδου manus in mano και όχι «Έχε με παρητημένον».

(*) Ο Μιχάλης Μαντικός είναι Σύμβουλος Δημάρχου Δήμου Ρόδου επί θεμάτων πολιτικής προστασίας και Σύμβουλος Κοινότητας Ρόδου.
(**) χέρι –χέρι.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες