Δεκάδες δάσκαλοι της Ρόδου συμμετείχαν στην κινητοποίηση

Δεκάδες δάσκαλοι της Ρόδου συμμετείχαν στην κινητοποίηση

Δεκάδες δάσκαλοι της Ρόδου συμμετείχαν στην κινητοποίηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 598 ΦΟΡΕΣ

Κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης της Ρόδου πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, όπως είχαν εξαγγείλει, οι δάσκαλοι του νησιού, εκφράζοντας, για ακόμα μία φορά, την αντίθεσή τους απέναντι στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή.

Στη 1 χθες το μεσημέρι, λοιπόν, στην πλατεία Κύπρου, συγκεντρώθηκαν δεκάδες δάσκαλοι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που εξήγγειλε ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου. Έστησαν πανό, διάβασαν το ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Για τους λόγους της αντίδρασής τους αναφέρουν στο ψήφισμά τους-το οποίο διάβασε στο χθεσινό συλλαλητήριο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Ντέντας-οι εκπαιδευτιοί:

Το ψήφισμα
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρόδου χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, σε όλη τη χώρα. Κινητοποιήσεις που εκφράζουν:
- To αίτημα για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

- Την απαίτηση για κατάργηση της τροπολογίας και τη μη εφαρμογή των ρυθμίσεών της για την αντιπαιδαγωγική ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα δείχνουν για μια ακόμη φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και στην κυβέρνηση που αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς, τις ανεξάρτητες αρχές και στον θεσμικό διάλογο πορεύεται ενάντια σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, στρέφοντας εναντίον της όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς των μαθητών μας και συνολικά την κοινωνία.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε, ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει και αντιστρατεύεται το άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών. Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση.

Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες.

Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δεν θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Απαιτούμε να μην ψηφιστεί το απαράδεκτο, αντιεκπαιδευτικό και επιθετικό προς τη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, πολυνομοσχέδιο.
Να καταργήσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τη (ν)τροπολογία που θα μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση και βάζει τις τάξεις μας στον μεγάλο αδελφό.

Όχι στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.
Όχι στις τιμωρητικές διατάξεις για τους αναπληρωτές.
Μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα.
Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, στήριξη του δημόσιου σχολείου.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος