Διασυλλογικά στίβου στα Δωδεκάνησα: Η αρχή γίνεται με τα… πιτσιρίκια

Διασυλλογικά στίβου στα Δωδεκάνησα: Η αρχή γίνεται με τα… πιτσιρίκια

Διασυλλογικά στίβου στα Δωδεκάνησα: Η αρχή γίνεται με τα… πιτσιρίκια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 144 ΦΟΡΕΣ

Τα βασικά σημεία διεξαγωγής του διασυλλογικού Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ την Πέμπτη, 25 Ιουνίου

Ξεκίνημα στα διασυλλογικά πρωταθλήματα του καλοκαιριού από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου μ’ αυτό που θα γίνει στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» την Πέμπτη, 25 Ιουνίου και αφορά την κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’.

Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2005 και το 2006 και είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών», σε σωματεία-μέλη της διοργανώτριας Ε.Α.Σ. Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν κι αθλητές-αθλήτριες της κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ που έχουν γεννηθεί το 2007.

Για να μειωθούν οι μετακινήσεις και τα έξοδα των σωματείων, οι αθλητές -αθλήτριες που διαμένουν σε διαφορετική πόλη από την έδρα του σωματείου τους θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στον πλησιέστερο όμιλο με τον αποδεδειγμένο τόπο διαμονής τους και μετά από αίτημα του σωματείου τους προς τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Σε κάθε περίπτωση οι αθλητές-αθλήτριες δηλώνουν συμμετοχή και αγωνίζονται σε έναν μόνο όμιλο.

Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν με απεριόριστο αριθμό αθλητών -αθλητριών σε κάθε αγώνισμα και με μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία.
Στους διασυλλογικούς αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών-αθλητριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.

Τα αγωνίσματα:
ΑΓΟΡΙΩΝ:
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 1.200μ., 3.000μ., 100μ. με Εμπ. , 200μ. με Εμπ., 2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4 Χ 80μ., 4Χ200μ. (Μικτή) – 3Χ1.200μ

ΒΑΔΗΝ: 5.000μ. Βάδην.
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ:
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 1.200μ., 3.000μ., 80μ. με Εμπ., 200μ. με Εμπ., 2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4 Χ 80μ., 4Χ200μ. (Μικτή) – 3Χ1.200μ.
ΒΑΔΗΝ: 5.000μ. Βάδην.
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός

Δικαίωμα συμμετοχής στα αγωνίσματα:
Κ16 (Αγοριών - Κοριτσιών): Σε δύο αγωνίσματα, εκτός από δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.
Κ14 (2007 Αγοριών - Κοριτσιών): Σε ένα ατομικό αγώνισμα από τα παρακάτω ή στη σκυταλοδρομία 3Χ1.200 και ως δεύτερο αγώνισμα μόνο στη σκυταλοδρομία 4Χ80
Κ14 (Αγοριών – Κοριτσιών): 80μ.-150μ.-1.200μ.- Άλμα σε Ύψος-Άλμα Επί Κοντώ-Άλμα σε Μήκος - Σφαιροβολία - Δισκοβολία – Σφυροβολία- Ακοντισμός – 3Χ1.200μ. - 4Χ80μ.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Για τη συμμετοχή στους αγώνες απαιτείται η υποβολή δήλωσης με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των διασυλλογικών αγώνων Κ16 και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να στείλουν τα σωματεία στο email
technicaldirector.segasdod@gmail.com, μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 και ώρα 21:00.

Επίσης δήλωση συμμετοχής προς τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.-Γραφείο Ανάπτυξης
(development@segas.gr) μπορούν να στείλουν και τα σωματεία άλλης Ε.Α.Σ. όταν ένας ή περισσότεροι αθλητές-αθλήτριές τους θα αγωνιστούν σε διαφορετικό όμιλο, λόγω της αποδεδειγμένης διαμονής τους πλησιέστερα στην πόλη διεξαγωγής των αγώνων του άλλου ομίλου.
Μετά την έγκριση από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η συγκεκριμένη δήλωση θα προωθείται στην αντίστοιχη διοργανώτρια Ε.Α.Σ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο, το γενικό γραμματέα και να στέλνονται από το e-mail του σωματείου ή του εκπροσώπου του σωματείου.
Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής και το δικαίωμα συμμετοχής των αθλητών-αθλητριών στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών:

Ειδικά για τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, τα σωματεία που προγραμματίζουν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν το ανώτερο μέχρι 8 αθλητές-αθλήτριες για κάθε σκυταλοδρομία. Στη Μικτή σκυταλοδρομία 4Χ200μ. μπορεί να δηλώσει το ανώτερο 4 αγόρια και 4 κορίτσια.
Αθλητές-αθλήτριες που δεν είναι δηλωμένοι στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συμμετάσχουν σε αυτά.

Για διευκόλυνση των σωματείων σε κάθε περίπτωση, η δήλωση των αθλητών- αθλητριών για τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών μπορεί να είναι επιπλέον του συνολικού αριθμού των αγωνισμάτων που έχει δικαίωμα συμμετοχής ο κάθε αθλητής-αθλήτρια (π.χ. ένας αθλητής με έτος γέννησης το 2005 μπορεί να δηλωθεί σε ένα ατομικό αγώνισμα δρόμου και σε ένα αγώνισμα κονίστρας και επιπλέον σε μία ή δύο σκυταλοδρομίες και τελικά να επιλέξει να αγωνιστεί σε δύο συνολικά αγωνίσματα).

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί κανένας αθλητής-αθλήτρια να δηλωθεί σε τρία ατομικά αγωνίσματα ή σε δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων. Κανένας αθλητής-αθλήτρια και για κανένα λόγο δεν μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω αγωνίσματα από αυτά που αριθμητικά προβλέπονται για την κατηγορία του.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”