Άλλες 14 πτήσεις έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Άλλες 14 πτήσεις έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Άλλες 14 πτήσεις έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1371 ΦΟΡΕΣ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Αυξάνεται σταδιακά και μέρα με τη μέρα ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας» μετά το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου την 1η Ιουλίου, χωρίς να έχει ομαλοποιηθεί όμως ακόμη το πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών που εξαρτάται από τη ζήτηση και τις πληρότητες.

Οι συγχωνεύσεις πτήσεων, οι χαμηλές πληρότητες και οι αλλαγές στις ώρες των αφίξεων θα είναι για αρκετό διάστημα ακόμα το χαρακτηριστικό των ημερών, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί κανένας να ενημερώσει έγκαιρα και με βεβαιότητα για τον ακριβή αριθμό πτήσεων και επιβατών που θα φτάνουν καθημερινά στο νησί μας.

Όπως λοιπόν συνέβη και κατά την πρώτη ημέρα στο αεροδρόμιο έτσι και χθες στο σύστημα της Fraport υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός πτήσεων από αυτές που τελικά εκτελέστηκαν λόγω των αλλαγών που προέκυψαν.

Το πρόγραμμα των πτήσεων για χθες είχε ως εξής:
- 10.25 από Αμβούργο (Condor)
- 10.30 από Ντίσελντορφ (TUI Fly)
- 10.30 από Ντίσελντορφ (Condor)
- 12.00 από Αϊντχόβεν (Transavia)
- 12.10 από Στοκχόλμη (TUI Fly Nordic)
- 14.15 από Παντερμπόρν (Sundair)
- 14.40 από Ερφούρτ (Corendon)

- 18.15 από Βερολίνο (Sundair)
- 18.15 από Βερολίνο (Ryanair)
- 18.25 από Άμστερνταμ (Transavia)
- 19.55 από Βιέννη (Ryanair)
- 21.20 από Άμστερνταμ (TUI)
- 21.20 από Μπολόνια (Ryanair)
- 22.10 από Πράγα (Travel Service, Smart Wings).

Πρόκειται για τα γνωστά slots των αεροπορικών εταιρειών τα οποία δεσμεύονται ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη πτήση, ώστε όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση να μη χαθεί η χρονοθυρίδα και να εκτελούνται κανονικά οι πτήσεις στις ώρες που κατατέθηκαν.

Παράπονα από Ρουμάνους τουρίστες
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τους τουρίστες που ήρθαν στη Ρόδο την πρώτη ημέρα της σεζόν, καθώς τακτοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα στα ξενοδοχεία τους όπου και τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα με τα μέτρα που περιλάμβαναν.

Το μόνο παρατράγουδο της πρώτης ημέρας σημειώθηκε στην πτήση της Aegean που ήρθε στις 7 το βράδυ από τη Ρουμανία στη Ρόδο προερχόμενη από Βουκουρέστι και Τιμισοάρα, καθώς όλοι οι επιβάτες της πέρασαν από τεστ στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περιμένουν για αρκετή ώρα.

Συγκεκριμένα περίπου 150 άτομα που ήταν στο αεροπλάνο ελέγχθηκαν από το κλιμάκιο των γιατρών και πάρθηκαν δείγματα προκειμένου να σταλούν στην Αθήνα για ανάλυση, γεγονός που προκάλεσε στους Ρουμάνους έντονη δυσαρέσκεια, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα ακολουθούνταν η διαδικασία για όλους τους επιβάτες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι τελευταίοι επιβάτες της πτήσης χρειάστηκε να περιμένουν περίπου 2,5 ώρες για να έρθει η σειρά τους και μάλιστα πολλοί επικοινώνησαν με την πατρίδα τους και ενημέρωσαν για το θέμα που προέκυψε. Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκτης των παραπόνων έγινε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο «Διαγόρας» ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας για να εξηγήσει τι έγινε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και το πρωί της ίδιας ημέρα για άλλη πτήση από τη Ρουμανία που προσγειώθηκε στο Ηράκλειο όπου και εκεί όλοι οι επιβάτες της πέρασαν από τεστ κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων αρχών, προφανώς επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυτή τελευταία έχει αυξηθεί σημαντικά.
Πάντως τα ξενοδοχεία που επρόκειτο να φιλοξενήσουν τους Ρουμάνους τουρίστες ειδοποιήθηκαν από τους πράκτορες για την καθυστέρηση και έτσι βρίσκονταν σε αναμονή της άφιξής τους φροντίζοντας να παραμείνει ανοιχτή και η κουζίνα τους για να εξυπηρετηθούν και να μην ταλαιπωρηθούν περισσότερο τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο