Χωρίς προβλήματα η διαμονή των 7.000 τουριστών στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα η διαμονή  των 7.000 τουριστών στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα η διαμονή των 7.000 τουριστών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5092 ΦΟΡΕΣ

Στις 11 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις από τη Βρετανία

Περίπου 7.000 τουρίστες εκτιμάται ότι βρίσκονται στη Ρόδο, αριθμός που αντιστοιχεί στις αφίξεις για τις τέσσερις πρώτες μέρες από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί μας.

Όπως έχει επισημανθεί ο αριθμός των αεροπλάνων που θα έρχονται τις πρώτες μέρες της φετινής σεζόν θα αυξάνεται σταδιακά και μάλιστα από την ερχόμενη εβδομάδα θα βλέπουμε ότι κάθε μέρα τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα. Ήδη όμως περιμένουμε περισσότερα αεροπλάνα από σήμερα Κυριακή, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων από τις 11 του μήνα θα ξεκινήσουν πτήσεις και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Χωρίς προβλήματα η διαμονή των τουριστών
Την ίδια στιγμή χωρίς προβλήματα γίνεται η φιλοξενία των πρώτων τουριστών στα ξενοδοχεία που άνοιξαν στο νησί μας τα οποία μαζί με τα μικρά καταλύματα υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 60.
Τόσο οι πελάτες όσο και οι διευθύνσεις και το προσωπικό τους τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα κυλούν ομαλά, όπως διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.
«Κανένα πρόβλημα δε σημειώθηκε.

Όλα τα ξενοδοχεία στη Ρόδο ήταν πανέτοιμα και υπήρξε σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως προβλέπεται» δήλωσε τονίζοντας ότι τόσο οι πελάτες , όσο και οι ξενοδόχοι και το προσωπικό τους είναι χωρίς υπερβολή… ήρωες.
Μάλιστα, οι δικοί του πελάτες δηλώνουν κατενθουσιασμένοι καθώς όπως είπε συζητά μαζί τους καθημερινά και διαπιστώνει ότι είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι παρέχονται απλόχερα σχεδόν οι ίδιες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα καινούρια μέτρα.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το ότι ήρθαν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά ακόμα και μωρά, καθώς επίσης και πολλοί επαναλαμβανόμενοι τουρίστες. «Το ¼ των πελατών μου είναι παλιοί, επαναλαμβανόμενοι τουρίστες που δε φοβήθηκαν να ταξιδέψουν, ξέρουν πού πάνε και μάλιστα έχουν καλές σχέσεις με το προσωπικό, και πολλοί άλλοι μας γράφουν ότι θα έρθουν και πάλι για διακοπές» καταλήγει ο κ. Ματσίγκος.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πρώτοι αυτοί πελάτες μας είναι οι συνειδητοποιημένοι τουρίστες, οι άνθρωποι που στηρίζουν συνειδητά το τουριστικό μας προϊόν και αυτοί που θα πρέπει να εισπράξουν την αγάπη και τη φιλοξενία μας προσαρμοσμένη βέβαια στα νέα δεδομένα και τους κανόνες υγιεινής. Όπως όλοι τονίζουν είναι οι άνθρωποι που φεύγοντας θα πρέπει να έχουν σχηματίσει την καλύτερη εντύπωση για τη Ρόδο, μεταφέροντας έτσι τις καλές εντυπώσεις τους στις πατρίδες τους όταν γυρίσουν πίσω ….

Κατρακύλησαν τα νούμερα…
Πάντως, η στασιμότητα της τουριστικής περιόδου αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε και ανακοίνωσε η Fraport Greece, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», από τους οποίους ξεκινά η σεζόν κάθε χρόνο.

Τα νούμερα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που έζησε το νησί, αφού καμία πτήση και κανένας τουρίστας δεν ήρθε εκείνο το διάστημα λόγω των υγειονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν σε όλα τα κράτη και λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Ενώ λοιπόν πέρσι τους μήνες Απρίλιο και Μάιο είχαν διακινηθεί μέσω του αεροδρομίου μας συνολικά 696.473 άτομα φέτος το ίδιο διάστημα, διακινήθηκαν μόλις… 3 άτομα! όπως ήταν φυσικό στα συγκεντρωτικά στοιχεία του πενταμήνου καταγράφηκε πρωτοφανής μείωση στη διακίνηση ατόμων, αφού φέτος ο αριθμός τους ανήλθε σε 265, ενώ πέρσι σε 696.726.

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία που αφορούν τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του νησιού μας, καθώς τους μήνες Απρίλιο και Μάιο εξυπηρετήθηκαν μόλις 9 και αυτές ιδιωτικών αεροσκαφών, ενώ πέρσι τους δύο αυτούς μήνες εξυπηρετήθηκαν συνολικά 4.651 πτήσεις!

Στην ουσία η μόνη κίνηση στο αεροδρόμιο αλλά και στο νησί, ήταν αυτή των γραμμών εσωτερικού (αισθητά μειωμένη φυσικά) καθώς εξυπηρετήθηκαν 453 πτήσεις έναντι 1329 πέρσι, ενώ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβατών τα νούμερα ήταν σε ποσοστό ακόμα μικρότερα σε σχέση με πέρσι.
Δηλαδή, τους δύο αυτούς μήνες διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας συνολικά 9.456 άτομα, ενώ πέρσι ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 133.332 άτομα.

Τα παραπάνω νούμερα είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί τεράστια καθίζηση στην κίνηση του αεροδρομίου που ανήλθε σε μείωση της τάξης του 86% σε ό,τι αφορά τη διακίνηση επιβατών και σε 75% σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση αεροπλάνων.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη